Scandalul premiilor din sport: Seful COSR a avut o intalnire cu marii campioni pentru a gasi solutii

Duminica, 03 Ianuarie 2016, ora 12:08
2857 citiri
Scandalul premiilor din sport: Seful COSR a avut o intalnire cu marii campioni pentru a gasi solutii
Foto: Twitter/ Marian Dragulescu

Alin Petrache, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, a avut o intalnire de urgenta in primele zile ale anului 2016, in legatura cu scandalul care a acaparat lumea sportului in ultima perioada, in ceea ce priveste premierea sportivilor romani.

Petrache s-a intalnit cu mari campioni romani, este vorba de Tiberiu Dolniceanu, bronz la CM de scrima in 2015, Corina Caprioriu, argint la CM de judo in 2015 si de Marian Dragulescu, cel mai aprig aparator al drepturilor sportivilor, argint la CM de gimnastica din 2015. A mai fost prezenta si Andreea Chitu, argint si ea in 2015, la CM de judo.

Seful COSR a declarat ca vrea sa fie un adevarat mediator intre sportivi si autoritatile din Romania, care trebuie sa schimbe in totalitate sistemul de premiere.

"A fost o intalnire binevenita pentru ca am discutat despre mecanismele si cuantumul acestor premieri si am avut la masa ambele parti implicate: guvernanti si reprezentanti ai sportivilor. Este bine ca s-a inceput cu echipa de handbal. Putem considera aceste premieri drept o baza pentru viitoarele premieri de la Campionatele Europene, Mondiale sau Jocurile Olimpice. Mi se pare normal insa sa fie stabilit clar un cuantum si sa dispara posibilitatea acelor dublari. Toate medaliile sunt la fel de importante pentru sportul romanesc si pentru imaginea noastra in lume", puncta Petrache.

Alaturi de cei 4 sportivi, a mai fost prezent si Mihai Covaliu, presedintele FR Scrima, dar si Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului, dupa cum scrie DolceSport.

Intalnirea a avut loc intr-o vila din cartierul bucurestean Primaverii.

Petrache a promis sportivilor ca va rezolva aceasta problema, iar medaliatii mondiali din 2015 vor primi si ei prime suplimentare.

De remarcat faptul ca pentru medalia de bronz de la CM de handbal, fetele noastre au primit 72.800 lei fiecare (primele fiind triplate de Guvern), in timp ce Marian Dragulescu, Caprioriu sau Chitu primeau 37.000 de lei pentru arginturile lor.

Ramane de vazut cum se va putea rezolva problema spinoasa din sportul romanesc, chiar Dacian Ciolos scriind pe Facebook la final de an 2015 ca nu vrea sa dezbine sportivii ci sa gaseasca solutii cat mai optime pentru o premiere cat mai echitabila.

D.A.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Petrache intalnire cu mari sportivi, #Petrache intalnire cu Dragulescu Caprioriu, #scandal premiere sport intalnire Petrache , #stiri Marian Dragulescu
Comentarii