Scandalul premiilor in sport Marian Dragulescu da cartile pe fata: E o ticalosie!

Joi, 31 Decembrie 2015, ora 14:49
4955 citiri
Scandalul premiilor in sport Marian Dragulescu da cartile pe fata: E o ticalosie!
Foto: Facebook/ Dacian Ciolos

Gimnastul Marian Dragulescu s-a aparat dupa ce purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a declarat ca atitudinea revendicativa a sportivului legata de premierea handbalistelor dupa Campionatul Mondial din Danemarca a fost una "regretabila".

"Era firesc sa observam niste lucruri. Daca voiau cu adevarat sa faca un gest frumos, gaseau solutii. Puteau sa faca o gala a sportului romanesc, de sfarsit de an, unde sa fie premiati si ceilalti, nu doar handbalul. Modalitati de a proceda corect fata de toata lumea se gasesc, trebuie sa existe insa si bunavointa.

red ca au uitat de noi! Asta cred eu ca s-a intamplat, au uitat ca si altii au castigat cate ceva in 2015. Dar, repet, chiar si dupa aceea se puteau gasi solutii de a indrepta situatia. Se corecta daca existau bunavointa si intelegere", a spus Dragulescu, pentru Prosport.

Scandalul premiilor in sport: Mesajul transmis de Dacian Ciolos - ce va face premierul

Intrebat daca a fost deranjat ca handbalistele au primit un premiu suplimentar, gimnastul a raspuns: "Doamne-fereste, cum sa ma deranjeze ca au primit fetele o rasplata meritata pentru munca lor?".

"Nimeni sa nu se gandeasca la asa ceva si e foarte urat daca unii au insinuat asta, e o ticalosie! Sa fie clar: noi am cerut e-chi-ta-te! Atat, nimic in plus. Echitate din partea statului roman in tratarea cetatenilor sai, a performerilor", a mai subliniat Dragulescu.

Scandalul premiilor din sport: Premierul Dacian Ciolos a avut prima sa reactie

Scandalul a izbucnit saptamana trecuta, dupa ce decizia Guvernului de a majora primele acordate jucatoarelor din nationala de handbal a Romaniei pentru medalia de bronz obtinuta la Campionatul Mondial i-a revoltat pe unii dintre marii sportivi ai Romaniei, in frunte cu Dragulescu.

Acesta a fost cel mai vocal dintre ei si a sustinut ca handbalistele au primit mai multi bani decat el, medaliat cu argint la Campionatele Mondiale. In plus, a anuntat ca vrea sa protesteze in fata Palatului Victoria, in costumul de sportiv si cu medaliile pe care le are.

De asemenea, Marian Dragulescu a spus ca nu trebuie schimbate premiile de fiecare data cand se schimba premierul si ca la Jocurile Olimpice de la Rio ar putea fi medalii putine pentru sportivii romani.

Marele gimnast roman s-a aratat deranjat de faptul ca handbalistelor li s-au marit de cateva ori sumele pe care trebuiau in mod obisnuit sa le primeasca drept premii de la stat, ajungand la o prima de 60.000 de lei.

Scandalul premiilor in sport Guvernul il pune la punct pe Dragulescu: Interpretari deplasate

Luni, a venit prima reactie a Guvernului, prin intermediul purtatorului de cuvant, Dan Suciu.

"A fost un simplu gest de normalitate, am premiat un sport de echipa, pentru ca in Romania sufera sporturile de echipa. La individual, acei medaliati iau premii si de la cluburi, dar la handbal nu este asa. Este regretabila atitudinea revendicativa a domnului Dragulescu, pe care evident ca il respectam, dar discursul sau a degenerat.

Nu vom reveni si nu va exista o alta majorare sau o alta premiere, este un subiect inchis total, din punct de vedere tehnic nu se poate realiza. Mi se pare o lipsa de solidaritate deplasata din partea domnului Dragulescu aceasta reactie, eu pot sa va asigur ca pe viitor vom cauta solutii pentru marirea premiilor, dar nu vom reveni asupra celor deja acordate", a transmis acesta.

Marian Dragulescu reactioneaza dupa anuntul MTS in scandalul premiilor - Interviu

Ulterior, Marian Dragulescu a precizat ca a obtinut "o intalnire cu presedintele COSR si cu oficiali din partea Guvernului in data de 2 ianuarie 2016". A urmat inca o reactie din partea purtatorului de cuvant al Guvernului, miercuri, care a spus ca nemultumirile sunt "nepotrivite", iar interpetarile care se dau acestui eveniment sunt "deplasate".

Nu in ultimul rand, joi, prim-ministrul Dacian Ciolos a publicat un mesaj pe contul sau de Facebook prin care a tinut sa sublinieze ca nu vrea sa creeze dezbinare si a propus organizarea unei discutii cu oamenii din sport si cu campionii, la inceputul anului.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Marian Dragulescu scandal premii sport, #Dragulescu reactie scandal premii, #scandal premii sport handbal , #stiri Marian Dragulescu