Marian Godină, despre dezastrul de pe șosele: "Sunt șmecheri care se folosesc chiar de voi care le dați flash-uri"

Luni, 26 Iulie 2021, ora 09:11
20263 citiri
Marian Godină, despre dezastrul de pe șosele: "Sunt șmecheri care se folosesc chiar de voi care le dați flash-uri"
Accidentele rutiere s-au înmulțit și au devenit tot mai grave FOTO Hepta

Polițistul Marian Godină a postat pe site-ul personal o opinie referitoare la cauzele reale ale accidentelor rutiere tot mai dese și mai grave petrecute pe șoselele din România.

Godină consideră că legislația prea blândă, dublată de faptul că polițiștii rutieri lucrează mai mult la vedere, încurajează infracțiunile grave pe șosele.

"Veți spune că poliția trebuie să prevină, nu să sancționeze. Mă întreb atunci ce rol mai are codul rutier, școala de șoferi și examenul pentru permis. Nu te previne destul codul rutier? Indicatoarele nu te previn? (Nu opri, că iei amendă) asta zice indicatorul ăla. Nu depăși 50 km/h în localitate că iei amendă sau poți rămâne fără permis. Când ai permis de conducere ești deja prevenit suficient. Să nu mai zic că România e singura țară din UE în care e permisă utilizarea detectoarelor RADAR. Pe lângă asta, avem și Waze și alte metode de anunțare a locurilor in care se află Poliția", scrie Marian Godină în articolul de pe site-ul personal.

Fostul polițist de la Rutieră mai explică și faptul că șoferii inconștienți se comportă impecabil atunci când văd un echipaj de Poliție sau sunt notificați în legătură cu apropierea unei mașini a forțelor de ordine.

"Dar șmecherii ăia de-i vede toată lumea făcând slalom prin oraș? „Pe ăia nu-i vedeți, bă?’ se vor agita unii prin comentarii. Problema e că noi îi vedem, dar tot din postura voastră, căci îi vedem când circulăm prin oraș cu mașinile personale, când suntem la muncă ne văd ei primii pe noi, că nu chiar degeaba le zice șmecheri. Sunt șmecheri că știu să se ferească, se anunță, se sună, se folosesc chiar de voi care le dați flash-uri", mai scrie Godină.

Acesta consideră că cine dorește să se simtă în siguranță pe șosele trebuie să susțină înăsprirea drastică a legislației.

"Mașini civile cu polițiști în civil care să filmeze pe autostradă și să-l oprească pe berbecul care stă la un metru în spatele tău, deși ai peste 100km/h. Oprit, amendat și permis reținut. Stai, tată, pe bară, măcar o lună, lasă-i să circule pe ăia de vor să ajungă întregi acasă. Vrei să faci contestație? Fă! Dar când îți vine in instanță filmarea clară cu ce ai făcut, plătește, tati, tot deranjul, să te usture.

Așadar, dacă ar fi după mine, aș iniția un proiect de lege astfel încât atunci când ieși pe drum cu mașina și ai chef de făcut talente, să nici nu știi de unde apare amenda, radarul, filmarea, camera", mai scrie Godină în articolul care poate fi citit integral AICI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#marian godina, #godina accidente rutiere, #cauze accidente rutiere grave , #stiri Marian Godina