Marian Iancu face precizari: Nu e vorba de niciun dosar RAFO

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 14:12

   

Marian Iancu face precizari: Nu e vorba de niciun dosar RAFO
Patronul Politehnica Timisoara, Marian Iancu, vine cu precizari legate de asa-zisul dosar RAFO in care a fost condamnat luni la 10 ani de inchisoare sub acuzatia de spalare de bani.

"Nu este vorba de niciun dosar RAFO. Personal, nu sunt implicat in niciun dosar legat de acea rafinarie! Nu am creat niciun prejudiciu statului roman atata timp cat am condus RAFO. Ba din contra, am recuperat peste 260 de milioane de euro, bani pe care-i datorau predecesorii mei statului roman. La data prezenta, RAFO nu mai are nicio datorie bugetara si asta in urma programului de reorganizare pe care l-am condus.

Este vorba de un dosar care priveste mai multe firme, printre care si una din grupul VGB, careia nu i-a fost retinuta in aceasta hotarare niciun prejudiciu cauzat statului. In dreptul celorlalte firme, s-au stabilit prejudicii, dar in mod eronat, pe langa proprietarii acelor firme m-au acuzat pe mine si fratele meu ca fiind actionari. Lucru cu totul si cu totul neadevarat", explica Marian Iancu intr-un comunicat de presa.

Marian Iancu, 10 ani de inchisoare in dosarul RAFO

Marian Iancu mai sustine ca este vorba despre o eroare judiciara care cu siguranta, in opinia sa, va fi indreptata de Curtea de Apel si Inalta Curte de Casatie si Justitie, la care a facut recurs.Pe de alta parte, el tine sa sublinieze ca acest dosar nu are legatura cu fotbalul, cu acte de coruptie si cuprinde evenimente din perioada 2000-2001.

"Grupul de firme BkP nu este implicat in acest dosar. Clubul Politehnica Timisoara nu are nimic de suferit de pe urma acestei decizii. (...)Actionarii persoanei juridice FC Politehnica Timisoara SA nu sunt implicati in acest dosar", mai sustine patronul Politehnica Timisoara.

Marian Iancu a fost gasit luni vinovat de magistratii Tribunalului Bucuresti ca ar fi adus un prejudiciu de peste un trilion de lei vechi grupului de firme RAFO.

In acelasi dosar au mai fost judecati fratele lui Marian Iancu, Octavian, care a fost condamnat la 9 ani de inchisoare, si fostul sef al companianei VGB, Constantin Margarit, care a primit o pedeapsa de 8 ani.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1313 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor