Decizie surprinzatoare a lui Marian Iancu: A cedat gratuit palmaresul echipei Poli Timisoara

Vineri, 07 Decembrie 2012, ora 16:53
3539 citiri
Decizie surprinzatoare a lui Marian Iancu: A cedat gratuit palmaresul echipei Poli Timisoara

Autoritatile din Timis au incheiat, vineri, un acord cu fostul patron al clubului de fotbal Politehnica Timisoara, Marian Iancu, prin care acesta din urma cedeaza, gratuit, palmaresul, culorile si numele echipei.

Potrivit primarului Timisoarei, Nicolae Robu, si presedintelui Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, Marian Iancu a cedat, gratuit, numele, culorile si palmaresul Politehnicii Timisoara.

"In prezent suntem in situatia in care, in urma demersurilor pe care le-am intreprins, in urma discutiilor purtate cu domnul Marian Iancu, suntem astazi (vineri - n.red.) in postura de a afirma: palmaresul, numele si culorile Poli Timisoara au fost readuse in Timisoara si redate timisorenilor, ele ajungand exclusiv sub decizia Consiliului Local Timisoara, a Consiliului Judetean Timis, a Universitatii Politehnice din Timisoara si Asociatiei FC Politehnica Timisoara, condusa de domnul profesor Viorel Boit", a declarat Robu.

Robu a spus ca numele, culorile si palmaresul Poli Timisoara vor putea fi folosite de club in campionatul viitor. "Nu poate nimeni aduce argumente ca, de la Revolutie incoace, a existat o Poli mai Poli ca aceasta echipa", a concluzionat Robu.

Palmaresul, culorile si numele echipei de fotbal Politehnica Timisoara s-au aflat la societatea condusa de Marian Iancu din 2007, cand acesta a facut o asociere in participatiune cu societatea AS FC Politehnica, al carei presedinte este Viorel Boit.

Tototada, palmaresul, culorile si numele au facut obiectul unui litigiu care a durat peste cinci ani, intre societatea condusa de Marian Iancu si gruparea patronata de omul de afaceri italian Claudio Zambon. In 5 aprilie, membrii Comitetului Executiv al FRF au pus in aplicare decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv prin care clubul FC Timisoara, condus de Marian Iancu la acea vreme, isi recapata dreptul de folosinta al numelui Politehnica, a culorilor si palmaresului.

Dupa ce Marian Iancu s-a retras de la Timisoara, in vara acestui an, si autoritatile din municipiu au initiat noul proiect ACS Poli, fostul patron le-a promis ca va inceta asocierea in participatiune cu AS FC Politehnica pentru ca noul club sa poata beneficia de palmares, culori si nume. Acest lucru s-a intamplat, vineri, cand, dupa ce s-a desprins de societatea lui Iancu, asociatia lui Viorel Boit s-a asociat cu ACS Poli.

In urma acestui acord, echipa care evolueaza in liga secunda se poate considera detinatoarea istoriei vechii Politehnici. Numele si culorile nu vor fi, insa, schimbate pana in vara deoarece acest lucru nu se poate intampla in timpul sezonului competitional.

Citeste si:
Pod inaugurat la ambele capete de PSD şi PNL pentru a nu se amesteca delegațiile. Slujba religioasă de la jumătatea podului le-a unit în final
Pod inaugurat la ambele capete de PSD şi PNL pentru a nu se amesteca delegațiile. Slujba religioasă de la jumătatea podului le-a unit în final
Un pod a fost inaugurat cu mare fast, la ambele capete, în județul Buzău. Este vorba despre podul care leagă municipiul Buzău de localitatea Vadu Pașii, iar la un capăt, panglica a fost...
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, 23 octombrie, după discuţiile de la Palatul Victoria, că politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea...
Sursa: MEDIAFAX