Planul lui Iancu, spulberat de primarul din Timisoara: Zero lei pentru Poli!

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 16:11
1384 citiri
Planul lui Iancu, spulberat de primarul din Timisoara: Zero lei pentru Poli!

Planul lui Marian Iancu de a implica autoritatile locale in finantarea echipei Poli Timisoara a fost spulberat de primarul Gheorghe Ciuhandru. Mai mult, consilierii din orasul de pe Bega au decis sa nu acorde nici macar un leu pentru gruparea violeta, singurul sprijinit fiind acordat sectorului de juniori.

Dupa sedinta extraordinara in care s-a decis trecerea pe linie moarta a planului de a prelua echipa, primarul Ciuhandru a explicat.

"Am primit auditul pentru Poli, m-am uitat peste el. E confidential, dar oricum o sa-l mai adancesc. Eu nu pot sa fac public auditul. Pe de alta parte, consilierii ce sa voteze daca nimeni nu stie despre ce e vorba?

Noi am lasat o pozitie in bugetul local. Initial, am pus 1 milion de lei acolo, pentru fotbal in principal, dar pentru echipele de juniori. Pana la urma a ramas ca pozitie si o sa vedem la rectificare, cum evolueaza lucrurile pe parcurs. Problema lor este ca nici in momentul de fata nu au licenta. Ce bani sa dam la un club care nu are licenta? Sa patim ca anul trecut, castiga campionatul si neavand licenta sa-i retrogradeze in Liga a 3-a?", a spus Ciuhandu.

Poli va primi bani de la bugetul local abia din vara, daca va obtine licenta pentru sezonul urmator al primelor doua divizii.

"N-am alocat catre clubul Politehnica niciun leu, acum, dar am pastrat pozitia ca atare, pentru ca daca oamenii astia vor avea drept de licenta si performanta sportiva, intelegem sa-i ajutam. Nu vom mai da bani in conditiile in care nu stiu sa-si pastreze licentele, in conditiile in care nu-si rezolva problemele pe care le au cu statul", a explicat primarul din Timisoara.

Probleme si cu auditul?

Problemele nu se opresc aici intrucat celebrul audit comandat de autoritatile locale pentru a decide daca preiau echipa nu este utilizabil. Unul dintre consilieri a dezvaluit ca firma care a efectuat acest audit a recomandat ca acesta sa nu fie utilizat in cazul realizarii unei tranzactii.

Astfel, pentru ca preluarea Politehnicii sa aiba loc ar trebui comandat inca un audit, unei alte firme.

Marian Iancu a anuntat ca este gata sa cedeze 51% din pachetul de actiuni al lui Poli Timisoara catre autoritatile locale din oras si judet, in schimbul asumarii de catre acestea a unei parti din finantarea clubului.

M.D.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#poli timisoara, #iancu cedeaza poli timisoara, #primar timisoara finantare fotbal, #bani poli timisoara , #FC Timisoara