"Dusmanul" lui Mircea Sandu porneste revolutia in fotbalul romanesc: Am adunat documente

Marti, 06 Mai 2014, ora 19:54
3263 citiri
"Dusmanul" lui Mircea Sandu porneste revolutia in fotbalul romanesc: Am adunat documente

Marian Iancu, fostul patron al Politehnicii Timisoara, anunta ca este gata sa provoace o noua revolutie in fotbalul romanesc.

Nemultumit de atitudinea noului presedinte al FRF, Iancu il avertizeaza pe acesta ca a strans sufiente acte pentru a anula alegerile din data de 5 martie,

"Sunt trei ani de abuzuri de neinchipuit impotriva Politehnicii Timisoara. In aceasta perioada am lucrat in liniste, cu discretie si am adunat documentatie pentru a ne apara. Ne-au scos din competitie toate echipele de seniori, am pierdut circa 300 de jucatori, doar la jumatate am reusit sa pastram coproprietate cu alte cluburi. Ne-am pregatit din timp, statutar si legal, sa putem darama o Adunare Generala organizata in mod marsav de vechea conducere. Au incercat sa ne dezafilieze.

Noua administratie trebuie sa gestioneze o avalansa de litigii, cu daune de peste 10 milioane de euro doar in dreptul Timisoarei, usor de cuantificat. E foarte greu sa controleze o asemenea situatie.

Dar nu ne pot opri in apararea intereselor, chiar daca acolo e acum secretar general un om fantastic, pe care-l consider ca si din familia mea. Am luptat impreuna ani de zile impotriva nemerniciilor instrumentate de o federatie ostila. Daca insa in doua luni n-au gasit calea sa fim repusi in drepturi, nu putem sta doar in baza fenomenalei relatii cu Gheorghe Chivorchian si sa ne oprim.

N-am sentimentul ca actuala conducere a FRF si-a propus sa demanteleze activitatea frauduloasa a fostei conduceri. Nu vad ca s-au verificat licentierile, nu vad ca prezinta interes felul in care am fost regulat, ca sa citez o celebra expresie a lui Mircea Sandu, n-avem nici o explicatie de ce ne-au oprit din competitie, de ce apar inca in campionate, fara sa aiba acest drept, formatii care poarta numele Poli Timisoara sau utilizeaza culorile alb-violet.

Pe aceste teme am pornit o actiune la TAS, aflata in faza preliminara, dar am deschis si aceasta actiune in interes propriu la Tribunalul Bucuresti impotriva FRF. Suntem in postura de a ne opune validarii deciziilor adoptate de Adunarea Generala din 5 martie, care a operat fraudulos si descarcarea de gestiune a lui Mircea Sandu. In plus, cei care au propus si au aprobat in Comitetul Executiv acel pachet de favoruri inimaginabile si-au vandut votul. Avem o legatura directa indubitabila catre Mircea Sandu, care, ca ordonator de credite, a acceptat decontarea tuturor cheltuielilor de transport, cazare, masa pentru toti cei care au hotarat in beneficiul lui acele privilegii de neimaginat si in sistemul privat.

Daca noua conducere a federatiei nu scoate la lumina toate mizeriile vechii administratii, nu consideram ca rezultatele Adunarii Generale din 5 martie au venit in favoarea fotbalului romanesc. Am fost fericiti de schimbarea din 5 martie, pe care n-o anticipa nimeni, am incurajat-o si am aplaudat-o, dar vrem sa vedem ca Razvan Burleanu duce pana la capat tot ce a promis in campanie.

M-am simtit implinit cand i-a cerut public demisia lui Adalbert Kassai in Adunarea Generala, dar din acel moment aproape nimic din actiunile si discursul lui Razvan Burleanu n-a mai oferit indicii ca-si propune sa devoaleze nemerniciile care au dus la devalizarea fotbalului romanesc. E momentul sa faca dovada ca s-a schimbat ceva. E momentul sa faca o descarcare de gestiune publica a mandatelor lui Mircea Sandu. Dorim sa se tina de promisiuni si sa intreprinda actiunile necesare pentru a ne repune in drepturi, asa cum a fagaduit inainte de alegeri. Daca doar ne-a pacalit cu schimbarea, sa plece!

Repet, nu ne dorim rasturnarea cu orice pret a lui Razvan Burleanu, dar nu simt ca actuala conducere a FRF lucreaza suta la suta impotriva a ceea ce a insemnat grupul lui Mircea Sandu. Daca s-a pornit pe drumul schimbarii, in fruntea federatiei nu trebuie sa ramana decat acela care se va opune complet si cu date publice fata de vechiul sistem", a spus Iancu pentru Gazeta Sporturilor.

De afltfel, Politehnica Timisoara s-a alaturat, marti, demersului celor de la AJF Giurgiu de a contesta alegerile de la FRF.

Tribunalul Bucuresti se va pronunta in acest caz in data de 5 martie.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Marian Iancu FRF, #Marian Iancu alegeri FRF, #FRF alegeri anulate , #FRF