Alegeri europarlamentare 2014: Marian-Jean Marinescu, partizanul eliminarii vizelor pentru moldoveni

Miercuri, 30 Aprilie 2014, ora 09:02

   

Alegeri europarlamentare 2014: Marian-Jean Marinescu, partizanul eliminarii vizelor pentru moldoveni
Europarlamentarul PDL Marian-Jean Marinescu ocupa pozitia a patra a listei democrat-liberalilor pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

In varsta de 61 de ani, Marian-Jean Marinescu se afla deja de sapte ani in Parlamentul European, fiind ales in prima legislatura dupa aderarea Romaniei, in anul 2007, dar si in anul 2009.

Lista PDL pentru europarlamentare: Doar patru eurodeputati si multe surprize

Prefect de Dolj, deputat PDL, apoi europarlamentar

Europarlamentarul democrat-liberal a fost deputat al Parlamentului Romaniei in legislatura 2004-2008, insa si-a dat demisia pe 30 noiembrie 2007, dupa ce a fost ales pentru un mandat in Parlamentul European.

A intrat in PD in anul 1992, fiind in mai multe randuri in conducerea organizatiilor de Craiova si Dolj ale partidului, iar in prezent este presedintele PDL Dolj. De asemenea, a fost prefect al judetului in perioada 1996-2000, fiind si consilier judetean, pentru o scurta perioada, in anul 2004.

In perioada 2005-2007 a fost Observator al Romaniei in Parlamentul European, iar dupa ce a ajuns in Parlamentul European, a devenit chiar vicepresedinte al PPE.

Seful de campanie al PDL explica absentele si surprizele din lista pentru europarlamentare

Activitatea in Parlamentul European, in cifre

Marian-Jean Marinescu are 535 de activitati in Parlamentul European, potrivit MEPranking.eu, in actuala legislatura. El are 229 de luari de cuvant in plenul Parlamentului, precum si 31 de intrebari parlamentare.

Europarlamentarul PDL are opt rapoarte in calitate de raportor, dintre care sase in ultimele 13 luni. Printre ele se afla si o recomandare privind facilitarea eliberarii vizelor pentru cetatenii moldoveni, din martie 2013. Totodata, are 13 rapoarte in calitate de raportor alternativ, potrivit paginii sale de pe site-ul Parlamentului European. Cu un total de 21 de rapoarte, democrat-liberalul este pe locul 3 in randul europarlamentarilor romani in aceasta privinta.

Marian-Jean Marinescu are o prezenta de 93 la suta la sedintele din plenul Parlamentului European, aflandu-se pe locul 9 in randul europarlamentarilor romani.

A inceput campania pentru europarlamentare - mergeti la vot? Sondaj Ziare.com

Totodata, in cadrul Parlamentului European, eurodeputatul PDL este membru in Comisia pentru transport si turism si in Delegatia pentru relatiile cu Albania, Bosnia si Hertegovina, Serbia, Muntenegru si Kosovo. De asemenea, este membru supleant in Comisia pentru control bugetar, Comisia pentru industrie, cercetare si energie, Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne, Delegatia pentru relatiile cu tarile din Asia de Sud-Est si cu Asociatia Natiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) si in Delegatia la Adunarea Parlamentara Euronest.

Europarlamentare 2014: De unde avem de ales pe 25 mai - Iata candidatii

Partizanul eliminarii vizelor pentru moldoveni in UE si pentru romani in SUA

Marian-Jean Marinescu a fost unul dintre cei mai vocali sustinatori ai ridicarii vizelor pentru cetatenii Republicii Moldova care calatoresc in tarile Uniunii Europene. La un an dupa raportul din anul 2013, privind Acordului dintre Comunitatea Europeana si R. Moldova referitor la vize, pe 27 februarie Parlamentul European a votat ridicarea vizelor pentru moldovenii care au pasaport biometric.

Europarlamentarul PDL a fost raportorul PPE din umbra pentru dosarul liberalizarii vizelor pentru cetatenii din R. Moldova in UE. Incepand din 28 aprilie, cetatenii Republicii Moldova pot calatori fara vize pe teritoriul Uniunii Europene.

Zi istorica pentru moldoveni. De luni pot calatori in UE fara vize

Moment istoric pentru R. Moldova: Fara vize in Europa

Vize pentru americani in UE sau ridicarea vizelor pentru romanii care merg in SUA? Interviu

De asemenea, in aprilie 2013, Marian-Jean Marinescu a comentat, pentru Ziare.com, posibilitatea ca Uniunea Europeana sa reintroduca vizele pentru statele terte care refuza sa ridice vizele pentru un stat membru al UE, printre care si SUA sau Canada. In prezent, Romania, Bulgaria, Polonia, Cipru si Croatia sunt statele ai caror cetateni inca mai au nevoie de viza pentru a intra in SUA.

Alegeri europarlamentare 2014: Theodor Stolojan, liderul listei PDL si al delegatiei din PE

Alegeri europarlamentare 2014: Monica Macovei, locul 2 pe lista PDL pentru al doilea mandat in PE

Alegeri europarlamentare 2014: Traian Ungureanu isi pastreaza numarul norocos pe lista PDL

Alegerile europarlamentare au loc pe 25 mai, iar Romania va trimite in Parlamentul European 32 de eurodeputati, cu unul mai putin decat in actuala legislatura, dupa aderarea Croatiei la Uniunea Europeana, in iulie 2013.

F.N.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2544 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Ghilotina
rank 5
ma voi bucura daca PDL va dispare din viata politica
Asta merita pentru ceea ce au facut in 2012 , pentru blaturile si inactivitatea de acum .

Dealtfel , sunt extraordinar de multe de spus .....
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor