Liderul europarlamentarilor PDL: Raportul MCV ne va costa pe plan economic

Sambata, 17 Noiembrie 2012, ora 11:51
2145 citiri
Liderul europarlamentarilor PDL: Raportul MCV ne va costa pe plan economic

Liderul europarlamentarilor PDL, Marian-Jean Marinescu, a declarat ca, in opinia sa, un raport negativ pe justitie in cadrul MCV va costa Romania pe plan economic.

"Dupa toate evenimentele care au avut loc, nu vad cum raportul ar putea fi altfel decat negativ", a spus Marinescu pentru Ziare.com.

"Pot fi multe consecinte - e vorba de imaginea noastra, de probleme pe care le-am putea avea in negocierile cu Comisia, investitorii se vor feri de noi, se vor gandi de 10 ori pana sa semneze un contract. Impactul economic e cel mai negativ, pe partea economica e problema", a adaugat eurodeputatul PDL.

In opinia sa, e posibil ca si aderarea noastra la Spatiul Schengen sa fie din nou amanata.

Grebla(PSD): Raportul MCV amana intrarea in Schengen. Parlamentul are bila neagra

Un raport dezastruos?

Presedintele Traian Basescu a precizat, luni seara, ca Romania se afla "intr-o situatie dificila, in modul in care este evaluata in familiile din care facem parte, UE si NATO", apreciind ca raportul MCV va fi unul "dezastruos".

Traian Basescu: Raportul MCV va fi dezastruos

"Ca urmare a evenimentelor din vara, Romania este pusa sub semnul intrebarii ca stat de drept", a punctat presedintele, in prima sa declaratie publica de la Cotroceni dupa referendumul de pe 29 iulie.

"Din pacate, evenimentele din vara au dus la amanarea pe termen nelimitat a deciziei, care ii afecteaza pe romani si economia romaneasca. Decizia Comisiei de a avea un nou raport cu privire la MCV in decembrie era una care sa ne ajute, sa se constate ca eventual a fost o ratacire a politicienilor in vara, si spun ratacire dintr-un motiv simplu: a castigat vreun roman vreun leu din reducerea atributiilor CCR, schimbarea Avocatului Poporului, a castigat vreun roman vreun leu din suspendarea presedintelui?", s-a intrebat Traian Basescu.

Toate acestea au fost facute, a raspuns tot presedintele, pentru ca "politicienii sa ajunga la control".

Pivniceru, de acorc cu Basescu: Raportul MCV va fi negativ, din cauza duhurilor necurate din vara

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, s-a aratat de acord cu presedintele, admitand ca raportul MCV va fi unul negativ, asta din cauza "duhurilor necurate din vara", facand aluzie la evenimentele din jurul suspendarii presedintelui Traian Basescu.

Citeste si:
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....
Cum a fost dovedit Traian Băsescu ca "turnător" în regimul comunist: "Nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii"
Cum a fost dovedit Traian Băsescu ca "turnător" în regimul comunist: "Nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii"
Germina Nagâţ, membru în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), a afirmat că Traian Băsescu nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii,...