Liderul PDL din PE: Sanse minime la Schengen. Ce a "frapat" la Bruxelles

Joi, 31 Ianuarie 2013, ora 17:44
3684 citiri
Liderul PDL din PE: Sanse minime la Schengen. Ce a "frapat" la Bruxelles

Liderul europarlamentarilor PDL, Marian-Jean Marinescu, crede ca mai multe tari, in special Olanda, se vor folosi de raportul pe justitie al Romaniei pentru a bloca aderarea tarii noastre la Spatiul Schengen.

"Sansele de aderare sunt mici, sunt tari care vor utiliza acest raport ca pe un argument sa ne blocheze. Eu cred in continuare ca n-ar trebui sa amestece Mecanismul de Cooperare si Verificare in justitie pentru asta, dar o vor face, in special Olanda, care a spus ca e nevoie de doua rapoarte pozitive pe justitie", a spus Marinescu pentru Ziare.com.

El a adaugat ca nu se stie sigur nici macar daca problema accederii Romaniei la Schengen va fi pe ordinea de zi a Consiliului Justitie si Afaceri Interne din luna martie, desi premierul Irlandei, tara ce asigura presedintia Uniunii Europene, spune ca va fi.

Marinescu spune ca au fost unele elemente ale raportului pe justitie care au starnit uimire la Bruxelles, mai ales faptul ca Parlamentul Romaniei a refuzat sa puna in aplicare decizii judecatoresti definitive, asa cum a fost in cazul fostului senator PNL Mircea Diaconu.

"Din ce am discutat cu colegii mei, e evident ca nu au fost facute eforturi pentru a rezolva unele probleme in justitie. Un exemplu e ca nu se respecta hotarari judecatoresti de catre Parlament, e exemplul care frapeaza cel mai tare", a mai comentat Marinescu.

Europarlamentarul PDL a vorbit si despre faptul ca pentru prima data au fost trecute in raport campaniile de hartuire a unor membri ICCJ, DNA, ANI sau CSM purtate de anumite trusturi de presa.

"Evident ca se stie despre polarizarea presei si nerespectarea unui cod de conduita, se stie foarte bine acest lucru. Imaginea presei din Romania e deformata inca din vara anului trecut. Acum e prima oara cand se mentioneaza acest lucru pentru ca au fost atacuri la adresa justitiei si sustinerea nerespectarii unor hotarari judecatoresti", a mai spus Marinescu.

Raport MCV: Incompatibilii sa demisioneze, procurori alesi cu avizul CSM

Comisia Europeana a publicat miercuri raportul de tara pe justitie din cadrul MCV pentru Romania si Bulgaria. Documentul contine cateva critici dure la adresa guvernarii, in special nerespectarea independentei justitiei sau a hotararilor judecatoresti.

De asemenea, o parte a presei e acuzata de faptul ca a dus campanii de hartuire la adresa unor politicieni si magistrati sau membri ai altor institutii de aplicare a legii.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Romania MCV Schengen, #Romania sanse Schengen, #Marinescu raport justitie Schengen , #stiri Marian-Jean Marinescu
Comentarii