M.J.Marinescu: CE monitorizeaza ce se intampla la Bucuresti, cazul Fenechiu va fi in raport

Joi, 18 Iulie 2013, ora 11:49
1725 citiri
M.J.Marinescu: CE monitorizeaza ce se intampla la Bucuresti, cazul Fenechiu va fi in raport
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Marian-Jean Marinescu a declarat ca toate evenimentele politice de la Bucuresti din ultimele luni au fost monitorizate cu atentie de Comisia Europeana si vor fi mentionate in raportul intermediar MCV care va fi facut public, joi, de oficialii de la Bruxelles.

"Toate evenimentele politice de la Bucuresti care s-au desfasurat in ultima perioada de timp sunt monitorizate de CE si vor fi mentionate in raportul intermediar pe MCV. Toate lucruri care s-au petrecut la Bucuresti, cazul Fenechiu, vor afecta integrarea nostra in Schengen deoarece dau argumente statelor din UE care se impotrivesc integrarii noastre si a Bulgariei", a declarat Marian-Jean Marinescu pentru rNews.

In opinia acestuia, Mecanismul de Cooperare si Verificare ar putea fi ridicat numai dupa ce se va constata ca oficialii de la Bucuresti respecta cerintele CE pentru consolidarea statului de drept.

"Singura posibilitate de incetare a MCV este ca politicienii de la Bucuresti sa respecte cerintele CE pentru consolidarea statului de drept. Sunt convins ca numai asa se va incheia monitorizarea", a afirmat Marian-Jean Marinescu.

Potrivit europarlamentarului PDL, Mecanismul de Cooperare si Verificare ii este benefic Romaniei, dovada ca derapajele USL de vara trecuta au fost sanctionate de oficialii de la Bruxelles.

#Marinescu raport MCV Fenechiu, #Marian Jean Marinescu MCV, #Marinescu PDL MCV intermediar , #stiri Marian-Jean Marinescu