M.J.Marinescu: Dezbaterea USL la Bruxelles, un esec - Au pus batista pe tambal

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 15:29
5827 citiri
M.J.Marinescu: Dezbaterea USL la Bruxelles, un esec - Au pus batista pe tambal
Foto:caleaeuropeana.ro

Europarlamentarul PDL Marian Jean Marinescu apreciaza ca dezbaterea organizata de USL marti la Parlamentul European a fost un esec, la ea asistand doar cativa parlamentari socialisti si nefiind nici macar amintita in mass-media europeana.

El a declarat pentru Ziare.com ca organizatorii nu se asteptau ca la dezbatere sa participe si reprezentanti ai PDL, acestia nefind invitati.

"Audierea a plecat de la declaratiile Rovanei Plumb si ale lui Victor Ponta, care au anuntat ca organizeaza dezbatere in Parlamentul European si cer aplicarea punctului 7 din tratat, sanctiuni, blocarea fondurilor europene.

Reactia noastra din acea sambata le-a deschis mintea, pentru ca o au cam inchisa, si au realizat ca au facut o mare prostie prin ceea ce au spus. Au revenit duminica, dar nu au mai putut sa revina si cu dezbaterea, daca tot o anuntasera, pentru ca se faceau de ras si in fata liderilor de grup si in fata tuturor", ne-a explicat Marian Jean Marinescu.

USL va cere rezolutie impotriva Romaniei in PE - posibile sanctiuni

PDL: Demersul PSD in PE e batjocoritor la adresa romanilor, Ponta izoleaza Romania

"Au venit, au facut aceasta dezbatere, dar au 'pus batista pe tambal' foarte tare. Au repetat de nenumarate ori ca ei nu cer sanctionarea Romaniei, au repetat ca au venit nu sa se planga, ci sa spuna ca nu or sa faca ei ca si noi. Nu au avut avut niciun fel de argumente in favoarea organizarii unei asemenea dezbateri la Parlamentul European", a adaugat vicepresedintele PPE.

Problemele de politica interna se rezolva acasa, nu in PE

Intrebat cum a fost primita aceasta dezbatere de catre membrii PE si de presa de la Bruxelles, democrat-liberalul a replicat: "Care membri ai Parlamentului European? Au venit patru socialisti maghiari, pentru ca au vrut sa se lipeasca de chestia cu Ungaria, a fost o doamna din Franta si un domn din Spania, spun asa pentru ca nu prea ii cunosc, nu m-am intalnit foarte des cu ei in Parlament, si atat.

Pentru restul, pentru cei care au auzit ca exista o asemenea dezbatere, reactia a fost: 'Problemele de politica interna se rezolva acasa, nu se rezolva in Parlamentul European'. Reactia a fost foarte clara. Iar in presa nici nu cred ca a fost luata in seama, absolut deloc, nu am vazut nicio reactie pe nicaieri".

Cat despre ceea ce urmeaza, este greu de spus. "Nu cred ca mai urmeaza nimic. Treaba lor ce mai fac. Nu exista niciun fel de procedura. De exemplu, daca dumneavoastra vreti sa organizati o dezbatere despre scumpirea hartiei de ziar, puteti sa veniti la mine, eu cer aprobare sa mi se dea o sala si ne strangem si facem aceasta dezbatere, asa cum au facut si ei. Nu are nicio legatura cu procedurile din PE, doar ca ea nu poate fi facuta decat daca are un deputat ca si, sa spunem, organizator".

Au vorbit in engleza pentru romani

Eurodeputatul PDL a comentat si prestatia reprezentantilor societatii civile, ironizand faptul ca atat Liviu Voinea cat si Victor Ponta au vorbit in limba engleza, desi in sala erau aproape numai romani.

"In primul rand, cei de la Transparency International nu stiu daca au dreptul sa participe la astfel de dezbateri adusi de un partid sau de altul. Domnul Liviu Voinea a vorbit in engleza pentru romani, probabil ca sa mai facem noi in sala exercitii de ascultat in engleza, ca nu prea era nimeni in sala pentru care trebuia sa vorbeasca in engleza. Ca si Ponta, de altfel. Speech-ul pe care l-a tinut la inceput l-a tinut in limba engleza, or in sala v-am spus cine erau strainii. L-am uitat pe Graham Watson, a fost si el la inceput", a declarat eurodeputatul PDL.

Totodata, acesta s-a declarat uimit de declaratiile facute de presedintele Pro Democratia, Cristian Pirvulescu, care a acuzat actuala Putere ca intentioneaza sa fraudeze viitoarele alegeri in conditiile in care cu doar o zi inainte unul dintre cei mai importanti lideri USL, Adrian Nastase, fusese condamnat la 2 ani de inchisoare de Inalta Curte chiar pentru acest lucru.

"Mi se pare cel putin bizar sa vorbesti despre finantare ilegala a campaniei electorale la o dezbatere organizata de un grup care cu o zi inainte a aflat ca unul dintre cei mai mari sefi ai partidului este condamnat pentru finantare ilegala a alegerilor: Adrian Nastase. Dumneavoastra cum vi se pare? Eu nu mai inteleg nimic. Cum sa spui tu despre altii ca asa va fi, ca esti convins ca asa se va intampla, cand unul din sefii partidului care te-a adus acolo a fost condamnat pentru acest lucru", a comentat Marian Jean Marinescu.

Moderatorul: Un comunist bulgar

Europarlamentarul PDL a tinut sa mentioneze un lucru "foarte interesant", in opinia sa.

"Dezbaterea a fost moderata de un ziarist bulgar de la un site de stiri, Euractiv, care este de stanga foarte clar, ziarist care, din cate am inteles de la colegii bulgari, este un comunist, inclusiv din familie, tatal lui a fost in grupul de propaganda a lui Todor Jivkov", a dezvaluit el.

Pe de alta parte, nici paralelele cu regimul Viktor Orban din Ungaria nu s-au mai facut, asa cum anuntasera initial liderii USL.

"Si mai e ceva. Domnul Daniel Constantin a vorbit despre absorbtia fondurilor europene, care, intr-adevar nu este foarte mare. Dar eu nu am avut posibilitatea sa il intreb, ca nu ne-au dat cuvantul, desi eu am pus mana pe microfon si am spus ca daca vor dialog, sa ne lase sa vorbim. L-as intreba pe domnul Constantin cate dintre cele 14-15 miliarde de euro contractate in acest moment din fonduri europene sunt in derulare in responsabilitatea administratiei locale conduse de reprezentanti USL? Va spun eu, foarte multe. Asta ar trebui sa faca, sa se duca la cei de acolo sa le spuna 'Derulati proiectele, ca sa intre banii in Romania!', nu sa tipe ca nu se absorb banii", le-a mai reprosat Marian Jean Marinescu liderilor Opozitiei.

Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
#dezbatere USL Bruxelles, #Ponta Bruxelles, #Antonescu Bruxelles , #stiri Marian-Jean Marinescu
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
Bruxelul are timp de USL ? nu are timp de USL !
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5