M.J.Marinescu (PE): In trei zile s-a aruncat in aer tot efortul facut de romani in 22 de ani

Luni, 16 Iulie 2012, ora 18:28
4831 citiri
M.J.Marinescu (PE): In trei zile s-a aruncat in aer tot efortul facut de romani in 22 de ani

Europarlamentarul roman Marian Jean Marinescu (PDL) apreciaza ca noua Putere de la Bucuresti nu intelege mecanismele europene atunci cand ii acuza pe liderii europeni ca sunt dezinformati. El subliniaza ca Bucurestiul trebuie sa faca pasul inapoi si sa respecte cerintele CE, asa cum au facut Franta sau Italia in situatii similare.

"Eu cred ca nu se intelege ca suntem in UE si ca trebuie sa respectam regulile Uniunii. Vreau sa readuc in atentia tuturor ca, inainte de aderare, a trebuit sa indeplinim conditiile politice, criteriile de la Copenhaga, care cer stat de drept, justitie, democratie, respectarea drepturilor omului si asa mai departe. Nu putem ca, dupa ce am intrat in UE, sa nu mai respectam aceste lucruri.

Uniunea nu se amesteca in treburile interne ale unui stat membru, ci supravegheaza ca toate normele, standardele, legile europene sa fie respectate", a declarat M.J.Marinescu pentru Ziare.com.

Acesta a reamintit ca si Franta, Italia sau Ungaria au fost in atentia liderilor de la Bruxelles, pentru diverse probleme, dar au facut imediat pasul.

"Va aduceti aminte cum a reactionat atunci cand in Franta au fost probleme cu rromii. A fost o reactie foarte rapida a aceluiasi comisar pe Justitie, Viviane Reding. Si atunci presedinte al Frantei era Sarkozy. S-au cum s-a reactionat cu Italia, tot cand au fost probleme cu rromii, sau cum s-a reactionat cu Ungaria. Inclusiv Sarkozy a modificat legea imediat, in Italia s-au retras ordinele respective.

Nu conteaza ce partid este la guvernare, conteaza sa se respecte in primul rand Curtea Constitutionala, care este o institutie de baza intr-un stat democratic, dar si celelalte legi si standarde europene. Asa ca, aceste declaratii nu fac decat sa puna din nou intrebari pe masa institutiilor europene, in sensul 'De ce nu se respecta legile?' sau 'Ce se doreste cu aceasta actiune?'", a explicat europarlamentarul PDL.

Antonescu: Sa fie limpede, presedintele Romaniei nu primeste ordine de la nimeni

Intrebat cum comenteaza faptul ca Victor Ponta nu mai recunoaste la Bucuresti ce a convenit la Bruxelles cu Jose Manuel Barroso sau ce a promis la conferinta de presa alaturi fiind de Martin Schulz, M.J.Marinescu a replicat ca "acesta este un lucru extrem de periculos".

"Nu poti sa ai un discurs la Bruxelles si un altul la tine acasa. Absolut toti ceilalti au facut pasul inapoi si au regelementat tot ceea ce a indicat CE ca nu e in concordanta cu normele europene. Acelasi lucru trebuie facut acum si de catre Romania, altfel nu cred ca vom avea o imagine buna, ca stat membru UE. Deja, vedeti ca au inceput tot felul de declaratii, cum ca am intrat prematur in UE sau ca avem o alta cultura politica.

Nu e corect pentru poporul roman, care a facut eforturi mari in acesti 22 de ani, sa se intample asa. In trei zile sa se arunce in aer tot ce s-a construit in acesti ani, cu eforturi, cu sacrificii, cu foarte multa munca", a mai comentat Marinescu.

Ce sanctiuni i se pregatesc Romaniei

Acesta a mai spus ca nu are cunostinta despre eventuale sanctiuni la adresa Romaniei.

"Nu am niciun fel de semnal, dar sa ne reamintim ca ministrul Leonard Orban a declarat inainte de declansarea acestei crize politice ca avem cateva programe operationale in pericol de a fi suspendate", a punctat acesta.

Marian Jean Marinescu a respins ferm si declaratiile liderilor USL potrivit carora liderii europeni ar fi dezinformati de PDL sau de Traian Basescu, spunand ca acestia isi formeaza opiniile si iau decizii in baza unor analize realizate de foarte buni cunoscatori ai legislatiei romanesti.

"Pur si simplu nu se cunosc mecanismele europene. In astfel de cazuri se fac analize foarte serioase, de catre oameni care cunosc foarte bine legislatia europeana si legislatia statelor membre, oameni care lucreaza la Comisie sau la Consiliu, depinde unde se face analiza. Ei dau recomandari presedintilor celor doua institutii in legatura cu ce trebuie sa faca in continuare. Pana nu vom avea aceasta analiza, nu putem spune ce se poate intampla.

Insa nu cred ca in aceasta perioada de criza economica, in care, dupa cum vedeti sunt foarte multe probleme in alte state membre, nu cred ca cineva, in momentul in care exista astfel de derapaje, poate sa treaca cu vederea. Sub nicio forma", a conchis europarlamentarul roman.

#Marinescu europarlamentar Ponta Barroso, #Antonescu Barroso porunci, #Marian Jean Marinescu Ponta , #stiri Marian-Jean Marinescu