Marinescu, despre site-ul PVV: Legislatia olandeza si europeana sa-l interzica

Joi, 15 Martie 2012, ora 21:06
1511 citiri
Marinescu, despre site-ul PVV: Legislatia olandeza si europeana sa-l interzica

Europarlamentarul PDL Marian Jean Marinescu, autorul rezolutiei de condamnare a site-ului anti-romani din Olanda al PVV, formatiunea extremistului Geert Wilders, spune ca premierul Olandei, Mark Rutte, sau Comisia Europeana, ar trebui sa-l interzica.

"E un mesaj foarte puternic, a fost o rezolutie comuna a 6 grupuri politice, arata ca Parlamentul nu accepta astfel de manifestari si sunt convins ca prim-ministrul (olandez - n.red) trebuie sa ia masuri si sa se delimiteze de acest site si sa aplice legea olandeza si europeana si sa-l interzica.

Comisia Europeana ar trebui sa analizeze daca site-ul e in conformitate cu legislatia europeana (...) Prim-ministrul a spus ca nu-l poate inchide, pentru ca nu are baza legala, inseamna ca legislatia olandeza are o hiba", a spus Marinescu la Digi 24.

El crede ca premierul Olandei nu a fost prezent la dezbaterea din PE, desi a fost invitat, pentru ca stia ca va fi confruntat cu o opozitie foarte puternica.

"Stia ce se va intampla si nu cred ca avea raspunsuri. Au fost interventii din partea liderilor de grup foarte clare si foarte dure", a mai afirmat Marinescu.

Liderul parlamentarilor PDL spune ca in rezolutie a introdus si faptul ca Olanda nu e la prima abatere de acest fel.

#Marinescu interzicere site PVV, #Marinescu site Wilders rezolutie , #stiri Marian-Jean Marinescu