Surdo-mutii ar putea apela 112 prin SMS

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 20:18
684 citiri
Surdo-mutii ar putea apela 112 prin SMS

Persoanele cu deficiente de vorbire ar putea apela sistemul unic de urgenta 112 prin sms sau apeluri video, potrivit unei propuneri legislative initiate de europarlamentarii Marian Jean Marinescu si Adam Kosa.

Eurodeputatul maghiar Adam Kosa este singurul membru al Parlamentului European care este surdo-mut.

Cei doi initiatori au reusit sa stranga pana in prezent de la colegii din Parlamentul European toate cele 391 de semnaturi necesare pentru ca propunerea sa intre in procesul legislativ.

"Am reusit sa obtinem semnaturile necesare, toate cele 391. Ieri (marti, 15 noiembrie - n.red) s-a stopat strangerea de semnaturi desi mai aveam timp pana in decembrie. Maine (joi, 17 noiembrie - n.red) se va anunta in plen, urmand sa se transforme in rezolutie, care va merge la Comisia Europeana", a declarat Marian Jean Marinescu.

Acesta a adaugat ca initiativa are mari sanse sa fie adoptata in contextul in care interesul la nivel european pentru astfel de subiecte este unul extrem de ridicat.

"Am mare incredere ca aceasta propunere va fi adoptata. Astfel de subiecte sunt tratate cu mare responsabilitate", a completat eurodeputatul roman.

Initiatorii proiectului nu au facut si o estimare a costurilor de implementare a proiectului la nivel european, aceasta urmand sa fie realizata de Comisia Europeana in timpul procesului de analiza.

#apel sistem unic urgenta, #sms 112, #initiativa legislastiva, #Marian Jean Marinescu, #Adam Kosa , #stiri Marian-Jean Marinescu