E oficial: Marian Munteanu, propus drept candidatul PNL la Primaria Capitalei

Marti, 12 Aprilie 2016, ora 16:02
16117 citiri
E oficial: Marian Munteanu, propus drept candidatul PNL la Primaria Capitalei
Foto: Arhiva / Realitatea TV

Co-presedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga au anuntat ca Marian Munteanu, fostul lider al Pietei Universitatii in timpul manifestatiilor din 1990, este propunerea oficiala de candidat la Primaria Capitalei care va fi supusa la vot in sedinta BPN al PNL din aceasta seara.

Alina Gorghiu a anuntat ca la BPN va fi prezent si Marian Munteanu, pentru a se prezenta conducerii liberale. Daca va fi validat prin vot in aceasta seara, Munteanu urmeaza sa se inscrie in PNL, pentru a putea candida.

Propunere soc a PNL pentru Capitala: Marian Munteanu (Surse Ziare.com)

La finalul sedintei de marti a comisiei de unificare a PNL, Alina Gorghiu a anuntat ca desemnarea unui nou candidat, dupa retragerea lui Ludovic Orban s-a facut in urma unei discutii "cat de poate de asezate" si a unei "analize cat se poate de constructive".

"Aveam de ales intre o candidatura politica si mai multe variante din interiorul PNL care ar fi putut in orice secunda sa candideze pentru Primaria Capitalei, si varianta la care am mai apelat o data in campania pentru prezidentiale, care sa aiba o dimensiune tehnocrata, care tine de societatea civila si sprijinita de aceasta platforma puternica numita PNL.

In urma discutiei cu toti colegii, armonizarii intereselor si argumentelor, optiunea de a-i propune unui simbol politic sa se aseze pe platforma PNL a indeplinit tot sprijinul colegilor din conducere.

Optiunea este catre dl. Marian Munteanu, reprezentant al societatii civile, un simbol al anilor '90, lider al studentilor, anticomunist, un om cu care cred ca PNL are create toate presmisele pentru castigarea bataliei pentru Bucuresti. Nu e doar o lupta politica, e o cauza politica. Propunerea va fi inaintata BP la ora 18 si vom vedea care va fi votul. Astazi toate opiniile au fost convergente", a declarat Alina Gorghiu.

Catalin Predoiu si Adriana Saftoiu, vehiculati la Primaria Capitalei dupa ce Orban a renuntat (Surse)

Quintus: Orban a facut un gest admirabil. PNL nu se poate injosi alegand un candidat din afara

Intrebata daca PNL nu arata astfel ca nu are propriile resurse umane, Gorghiu a anuntat ca Marian Munteanu "va fi membru al PNL".

"Nu poti sa candidezi altfel in momentul in care iti depui o candidatura. Varianta optima pe care am ales-o a fost sa mergem pe o varianta dorita de publicul bucurestean. Eu spun ca am facut alegerea perfecta", a subliniat aceasta.

La randul sau, co-presedintele Vasile Blaga a subliniat faptul ca membrii conducerii PNL s-au orientat "spre un om care numai de pro-pesedism nu poate fi acuzat si suspectat din 1990 pana acum".

Totodata, Blaga a dezvaluit ca Marian Munteanu este sustinut si de organizatia PNL Bucuresti, condusa de Catalin Predoiu.

"Dl Catalin Predoiu a facut aceasta propunere in aceasta sedinta. A fost votata mai putin o abtinere", a dezvaluit Blaga.

Intrebata ce il recomanda pe Marian Munteanu pentru a conduce administratia Bucurestiului, Alina Gorghiu a evitat sa raspunda, precizand ca "pentru administratie sunt recomandati diversi oameni", insa scopul PNL a fost de a "coagula dreapta cu un candidat fanion, stindard atat pentru Capitala, cat si la nivel national".

"Nimeni nu cred ca nu stie la acest moment cine e Marian Munteanu si ce a facut. Porneste de la un nivel de notorietate si credibilitate foarte important, e un reper al societatii civile (...) Am inteles mesajul bucurestenilor, avem nevoie de improspatare, de batut palma cu societatea civila, de un parteneriat", a mai declarat Alina Gorghiu.

Co-presedintele PNL a explicat, in context, ca in niciun moment nu s-a pus problema sustinerii lui Nicusor Dan, presedintele Uniunii Slavati Bucurestiul, precizand ca nu s-a discutat cu acesta, varianta fiind doar "vehiculata in presa".

Cat despre Marian Munteanu, aceasta a fost "invitat astazi la BP pentru a se prezenta colegilor nostri", a spus ea, urmand ca propunerea sa fie votata si "sa vedem rezultatul".

De asemenea, intrebata daca liderii PNL s-au consultat cu presedintele Klaus Iohannis in momentul in care a fost luata aceasta decizie suprinzatoare, Alina Gorghiu a raspuns: "Presedintele nu a fost deloc parte la procesul decizional. Ne-am consultat cu echipa politica, evident ca il vom informa si pe dl presedinte imediat ce votul va lua sfarsit si sper ca va afla inaintea dvs".

Ludovic Orban isi retrage candidatura la Primaria Capitalei: A fost pus sub control judiciar de DNA

DNA: Ludovic Orban a cerut 50.000 de euro ca sa-si achite o campanie de imagine la doua posturi TV

PNL a ramas fara candidat la Primaria Capitalei dupa ce, luni, Ludovic Orban a anuntat ca se retrage din cursa electorala, fiind pus sub control judiciar de DNA pentru ca ar fi cerut 50.000 de euro de la un om de afaceri cu scopul de a-i da conducerii unor posturi de telviziune, pentru campanie.

#Marian Munteanu candidat PNL Primarie , #candidat PNL