Leapsa la primarie. PNL a decis Marian Munteanu, un candidat care nu e antisemit

Vineri, 15 Aprilie 2016, ora 15:59
4286 citiri
Leapsa la primarie. PNL a decis Marian Munteanu, un candidat care nu e antisemit

Marian Munteanu nu este un politician frecventabil si asta nu din cauza celor care-l contesta in aceste zile, ci din cauza lui. E simbolul Pietei Universitatii, iar acest atribut nu i-l poate lua nimeni.

Discursurile lui, felul cum a organizat acel miting de lunga durata, imaginea lui, legatura cu zecile de mii de oameni veniti acolo in fiecare zi, toate acestea i se datoreaza.

Piata Universitatii a reprezentat usa prin care Romania a reusit sa iasa din comunism, o usa care avea o fereastra spre lumea civilizata. Piata Universitatii a insemnat sacrificiu, rezistenta, durere, dar si speranta. Iar Marian Munteanu le-a simbolizat pe toate la un loc.

Eroarea liberalilor tine de neadecvarea la realitate. Astazi, Marian Munteanu nu e contestat de ce a facut in zilele fierbinti din primavara anului 1990, ci pentru evolutia sa de dupa. Liderul studentilor de atunci a irosit toate sperantele puse in el, nu a facut nimic sa duca inainte valorile fixate atunci in Piata Universitatii. A ratat in incercarea de a fi un lider care sa traga tara inainte din ceata anilor '90. A preferat sa valseze cu nationalismul ieftin, de parada.

Marian Munteanu nu poate fi un politician frecventabil in anul 2016 pentru ca vreme de un sfert de secol nu a jucat niciun rol. N-a salvat PNT-ul de la prabusire, desi ar fi putut, n-a militat pentru intrarea Romaniei in NATO, n-a militat pentru acceptarea noastra in Uniunea Europeana, ci a batut palma cu Virgil Magureanu, a facut afaceri si s-a odihnit. Dupa, 1990 a ales si nimeni nu-i poate contesta alegerea, dar, astazi, la 25 de ani e dificil sa vina si sa se lase promovat ca un produs de calitate a "societatii civile".

Marian Munteanu e un politician de extrema-dreapta, ne place sau nu ne place. Intr-un comunicat al Miscarii pentru Romania din 1994, semnat de actualul candidat al PNL la primaria capitalei si citat de "Evenimentul zilei" se spune ca "un angajament al actualei conduceri a statului in sensul solicitat de organizatiile evreiesti poate conduce la inrobirea economica a Romaniei". Acesta e unul dintre putinele exemple despre gloriosul trecut politic al lui Marian Munteanu de dupa momentul Piata Universitatii. Acestea sunt convingerile sale, discursul sau, iar astazi o astfel de "atitudine civica" e promovata in prima linie a politicii romanesti.

Dar pentru acest dezastru nu e de vina Marian Munteanu, ci, in primul rand, conducerea PNL, care va trebui sa-si asume cumva faptul ca a nominalizat un extremist in pozitia de candidat pentru Primaria Bucurestiului.

Aceasta criza din PNL si PSD arata un singur lucru - falimentul clasei politice din Romania e general si profund. Fuga de raspundere a liderilor politici, inventarea de strategii care mai de care mai sarite de pe fix, doar pentru a salva aparentele si a ascunde mizeria sub pres, nu fac decat sa adanceasca aceasta criza. O pozitie atat de importanta cum e cea de primar al Bucurestiului a ajuns o leapsa politica cu rezultate de genul candidaturii de mai sus. O candidatura care nu a venit din partea vreunui partid obscur, marginal, radical, ci din partea formatiunii politice care a dat Presedintele Romaniei. Te doare capul!

Printr-o retorica misterioasa, reprezentantii PNL cereau ieri, intr-o scrisoare deschisa, dovezi ca Marian Munteanu e un politician extremist. Internetul e plin de astfel de dovezi, declaratii, interviuri, imagini, dar n-am gasit nicio dovada prin care domnul Marian Munteanu a sustinut "integrarea europeana si euroatlantica a tarii noastre". Poate e vina mea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marian Munteanu candidat primarie , #candidat PNL