M. Munteanu refuza sa semneze declaratia de integritate propusa de Romania Curata: Nu ma poate evalua oricine

Marti, 19 Aprilie 2016, ora 10:00
7583 citiri
M. Munteanu refuza sa semneze declaratia de integritate propusa de Romania Curata: Nu ma poate evalua oricine
Foto: Antena3

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Marian Munteanu a declarat, luni, la B1, ca nu a semnat declaratia de integritate a PNL, desi saptamana trecuta, dupa sedinta PNL Sector 1, afirma ca a semnat, pe langa adeziunea la partid, si declaratia de integritate, obligatorie pentru toti candidatii formatiunii la locale si a adaugat, despre Alianta Romania Curata, ca nu recunoaste oricui dreptul de a fi evaluat.

Intrebat daca a semnat declaratia de integritate pe care toti candidatii PNL trebuie sa o semneze, asa cum a stabilit conducerea PNL Bucuresti, Marian Munteanu a spus: "Nu, aia o sa o semnez. Urmeaza, e un ceremonial, o sa participe toti candidatii, banuiesc ca va fi ceva festiv, pentru a se prezenta si programul", informeaza News.ro.

Munteanu a precizat ca va semna fara emotii acest document.

Candidatul PNL s-a referit si la initiativa Romaniei Curate privind aceasta declaratie de integritate.

"Stiu ca au venit niste domni la mine, ca, domnule, este o organizatie, cu Romania Curata, cu cod de integritate, pe care eu trebuie sa il semnez. Domnule, in primul rand, eu nu recunosc oricui capacitatea si dreptul sa ma evalueze. Acum, daca se aduna patru, cinci oameni in sala, sa imi dea mie un exemplu...", a spus Munteanu.

Munteanu se leapada de legionari si explica abordarea religioasa: Nu sunt mai procrestin decat Bratianu

Intrebat daca PNL are dreptul sa il evalueze, Munteanu a replicat: "PNL este un partid politic si are reguli interne pe care trebuie sa le respecti cand intri acolo. In PNL exista asemenea reguli. Dar acum, sa nu vina chiar oricine, asa, sa te traga de maini... Eu nu vreau sa ma inscriu in ONG-urile lor".

Marian Munteanu a mai spus ca va depune candidatura zilele urmatoare. "Se strang semnaturi, sa se ajunga la o cifra.." a spus Munteanu, precizand ca inca nu stie cate semnaturi a strans PNL, dar crede ca "s-a depasit deja un pic".

Marian Munteanu dezvaluie o intalnire cu Iohannis: M-a cautat un senator PNL, apropiat de presedinte

Declaratia lui Marian Munteanu vine in contradictie cu afirmatia pe care o facea, vinerea trecuta, despre semnarea Declaratiei de Integritate. El declara, la sediul PNL Sector 1, unde avusese loc sedinta in care s-a validat candidatura sa, ca a semnat atat adeziunea la partid cat si declaratia de integritate.

"Eu sunt in acest moment candidat independent la Primaria Generala pe listele PNL si am semnat adeziunea necesara la PNL", spus Marian Munteanu.

Declaratia de integritate propusa de Romania Curata cuprinde mai multe criterii de integritate pe care candidatii trebuie sa le indeplineasca.

Ape tulburi in PNL: Nu a strans toate semnaturile pentru Munteanu, candidatii la sectoare ar vrea campanii separate

Astfel, candidatii declara, pe proprie raspundere, ca nu sunt si nu au fost implicati in comiterea de infractiuni sau cazuri de coruptie, nu au fost condamnati si nici nu sunt trimisi in judecata pentru astfel de fapte; nu sunt si nu au fost implicati in obtinerea unor avantaje (ne) patrimoniale nejustificate si nici in cazuri de conflict de interese; nu sunt si nu au fost implicati in migratii politice/ traseism, nici in comportamente de incalcare a moralei publice in exercitarea unor functii publice; nu sunt si nu au fost implicati in promovarea unor valori, pozitii sau proiecte care contravin statului de drept; nu au ocupat functii de conducere in fostul PCR, nu au fost informatori si nu au facut parte din fosta Securitate, nu sunt si nu au fost ofiter, agent sau angajat/colaborator in orice forma in actualele servicii secrete; nu au promovat si nu promoveaza discurs discriminatoriu, bazat pe ura.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Marian Munteanu declaratie integritate , #candidat PNL