Marian Munteanu dezvaluie cine i-a cerut sa se retraga: Liderii PNL au apelat la veteranul Quintus

Vineri, 22 Aprilie 2016, ora 23:46
8491 citiri
Marian Munteanu dezvaluie cine i-a cerut sa se retraga: Liderii PNL au apelat la veteranul Quintus

Marian Munteanu, candidat pentru 9 zile la Primaria Capitalei din partea PNL, a dezvaluit, vineri seara, pe cine au pus liderii liberali sa-i ceara sa se retraga.

Astfel, discutia nu a fost purtata nici cu Vasile Blaga, nici cu Alina Gorghiu, nici cu cel care i-a propus candidatura - Teodor Atanasiu -, ci cu presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, ajuns la venerabila varsta de 99 de ani.

"Situatia ajunsese la un punct destul de dificil, nu atat atacurile din exterior, insultele, lucruri grave, dar in interior intrasera in actiune grupuri care au incercat sa profite pentru a plati polite sau pentru a construi directii proprii. Mi se pare imaturitate politica sa te lupti in partid in timpul campaniei.

Domnul Quintus a deschis discutia. I-am dat un telefon pentru a incerca sa lamuresc un pasaj extras din presa de acum cativa ani si care pe buna dreptate l-a deranjat. I-am cerut scuze si am incercat sa-i explic situatia. Atunci au fost atacate si celelalte probleme cu privire la reactia unor grupuri din partid. A si spus public ca unii apelau la el ca la un factor de mediere in partid", a declarat Marian Munteanu, la B1 Tv.

Munteanu se retrage: ONG-isti s-au temut ca dau cu ei de pamant. Daca eu candidez independent, castig!

Intrebat daca a fost dezamagit de atitudinea liberalilor, Munteanu a raspuns ca l-a "suprins incapacitatea de reactie".

"Au necazuri destule, ce sa le mai spun...", a conchis fostul lider al studentilor din Piata Universitatii.

Marian Munteanu a fost al treilea candidat pentru Capitala retras de PNL, dupa Cristian Busoi si Ludovic Orban.

Marian Munteanu, candidatul PNL la Capitala - De ce s-a abtinut Quintus de la vot

La momentul validarii candidaturii sale, Quintus a fost singurul care s-a abtinut, in rest fiind primit cu unanimitate de liderii liberali. Quintus a explicat atunci ca abtinerea sa nu a fost impotriva candidatului, ci impotriva conducerii, pentru ca liberalii ar fi trebuit sa aiba un plan de rezerva.

De altfel si miercuri, in conferinta in care s-a anuntat retragerea lui Munteanu, cei doi copresedinti ai partidului, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, au avut un rol secundar, fraiele fiind preluate tot de veteranul Mircea Ionescu Quintus.

PNL, a 4-a oara-i cu noroc? Predoiu renunta la titlul de premier din umbra si devine candidat de nevoie

Presedintele de onoare al liberalilor i-a tras inca o data de urechi public ca nu s-au invrednicit sa aiba un candidat din sanul PNL si a incercat sa indulceasca amarul momentului constatand ca totusi partidul a castigat un "membru de valoare" in persoana lui Marian Munteanu.

La acest moment, candidatul PNL la Primaria Capitalei este Catalin Predoiu, cel pe care liberalii anuntasera ca il pastreaza pentru postul de premier dupa ce Guvernul Ciolos isi va fi finalizat mandatul.

Predoiu a enunta, vineri, foarte clar, care este viziunea sa despre Capitala: "Bucurestiul e o capitala europeana si va ramane o capitala europeana, pentru ca Romania e o tara europeana si va ramane o tara europeana. Bucurestiul are nevoie de aceea de o administratie europeana", a spus candidantul PNL.

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...