Marian Munteanu nu renunta la candidatura: Nu mi-e frica, nu am lucruri care sa imi poata fi imputate

Miercuri, 20 Aprilie 2016, ora 16:39
2797 citiri
Marian Munteanu nu renunta la candidatura: Nu mi-e frica, nu am lucruri care sa imi poata fi imputate
Foto: Digi24

Marian Munteanu, candidatul propus de liberali pentru functia de primar general al Capitalei, a venit miercuri dupa amiaza la sediul central al PNL unde se desfasoara sedinta conducerii partidului, urmand ca la finalul acesteia sa fie sustinuta o conferinta de presa.

Munteanu a declarat ca nu se gandeste sa se retraga din cursa electorala in ciuda acuzatiilor care i se aduc si a suspiciunilor ca ar fi fost colaborator al Securitatii, suspiciuni in legatura cu care Societatea Academica Romana si Romania Curata au cerut miercuri CNSAS sa faca verificari urgente.

PNL a cerut CNSAS sa il verifice pe Marian Munteanu (Video)

Candidatul PNL a fost asaltat de jurnalisti cu intrebari si a dat de inteles ca nu se gandeste sa se retraga chiar daca doi candidati la primariile de sector, Ovidiu Raetchi si Razvan Mironescu, s-au delimitat de el.

"Nu multi rezista la presiuni (...) Eu nu am o problema legata de nimic (...) Pana acuma trebuie sa admiteti ca toate lucrurile de care am fost acuzat s-au dovedit false", a mai spus Marian Munteanu.

El s-a plans ca a pierdut 10 zile dupa nominalizare dand explicatii despre "lucuri marunte", in conditiile in care i s-au facut reprosuri grave, cum ar fi o apropiere de miscarea legionara sau implicarea in traficul de armament.

Intrebat daca se teme de rezultatul pe care ar putea sa il obtina CNSAS in urma verificarilor in cazul sau, Marian Munteanu a replicat: "Nu mi-e frica, nu mi-e teama, nu am lucruri care sa imi poata fi imputate".

De asemenea, intrebat daca a discutat cu presedintele Klaus Iohannis dupa desemnarea sa ca si candidat al PNL, Munteanu a negat.

"Nu nu am avut placerea si sunt convins ca domnul presedinte are lucruri mult mai importante de facut. Nu e o situatie care sa fie de interes pentru institutia prezidentiala, care nu se implica nu s-a implicat in activitatea partidelor", a subliniat el.

Marian Munteanu a precizat ca participa la sedinta conducerii PNL, urmand ca la sfarsit sa fie facute declaratii.

Renunta liberalii la Marian Munteanu? LIVE Sedinte pe banda rulanta la PNL, misterul continua

"Era o situatie dificila si am venit sa ajut. Eu si acuma doresc sa ajut, doresc o solutie buna, nu am venit sa candidez pentru mine, am venit sa ii ajut pe bucuresteni.

Am prevazut ca vor urma foarte multe atacuri, tot trec prin ele de 25 de ani, nu ma emotioneaza. Dar se pare ca pentru unii e o incercare prea grea. Va promit ca dupa ce discut cu domnii dam o declaratie si va stau la dispozitie cu tot ce doriti", a declarat Marian Munteanu.

De asemenea, prim-vicepresedintele Teodor Atanasiu a declarat ca nu se pune problema retragerii candidaturii lui Marian Munteanu si ca liberalii asteapta decizia CNSAS.

"Astept si eu cu interes ca poate, dupa 26 de ani de la Revolutie, CNSAS si celelalte institutii platite din bani publici ne vor spune candva adevarul, pentru ca este inadmisibil ca cetatenii sa ramana in aceasta incertitudine dupa atata timp (...)

Marian Munteanu a spus foarte clar ca daca exista vreun document care sa certifice ca are vreun amestec in trecutul sau cu lucruri dubioase si rusinoase isi va retrage imediat candidatura sau va da in judecata pe cel care il calomniaza. Daca isi va retrage candidatura, normal ca va trebui sa schimbam candidatul, dar la ora asta nu este cazul. Nu si-a retras candidatura si nu este cazul sa discutam despre un alt candidat", a spus Teodor Atanasiu, citat de News.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Munteanu renunta candidat PNL, #Atanasiu Munteanu candidat PNL , #candidat PNL
Comentarii