Munteanu ii raspunde lui Iohannis: Ca sa se distanteze trebuia sa fi fost apropiat

Vineri, 15 Aprilie 2016, ora 20:10
5430 citiri
Munteanu ii raspunde lui Iohannis: Ca sa se distanteze trebuia sa fi fost apropiat

Marian Munteanu considera ca Iohannis nu s-a delimitat de candidatura sa la Primaria Capitalei, pentru ca nici nu avea de ce, in conditiile in care nu au discutat niciodata pe aceasta tema, el adaugand ca seful statului a vrut sa-i puna la punct pe unii.

"Ca cineva sa se distanteze a fi trebuit sa fi fost apropiat", a spus Marian Munteanu, intrebat cum comenteaza pozitia presedintelui Klaus Iohannis, care a transmis vineri ca nu a avut nicio implicare in desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat al PNL pentru Primaria Capitalei.

Marian Munteanu a mai spus ca nu a discutat niciodata cu presedintele pe aceasta tema si ca nu crede ca este implicat, in general, in deciziile PNL. "Nu cred ca domnul presedinte este apropiat de vreun partid anume...Sigur ca provine din randul partidului, dar dansul, in calitate de reprezentant al tuturor romanilor si in conformitate cu Constitutia, este un factor de mediere si de echilibru", a mai spus candidatul PNL.

Iohannis se delimiteaza de Marian Munteanu: Decizia apartine strict PNL

El a comentat ca reactia Presedintiei era un mod de a-i pune la punct pe cei care au speculat ca s-ar afla in saptele deciziei PNL: "Cred ca dansul nu s-a distantat de candidatura mea, ci cred ca i-a pus la punct pe unii, cu calmul si cu retinerea dansului, pe care le cunoastem, ca nu a avut vreo interventie in evenutala mea numire sau nenumire".

Scrisoare catre Iohannis si PNL: Va asumati atasamentul legionar al lui Munteanu?

Marian Munteanu a mai spus ca singura discutie a avut loc acum doua luni, cu consilierul prezidential Constantin Dudu Ionescu, in contextul discutiilor cu societatea civila, fara nicio legatura cu candidatura. "Nu am avut in viata mea o discutie pe aceasta tema (cu presedintele-nr.). Nu, nu pe aceasta tema, am avut o discutie acum vreo doua luni, cu societatea civila, cu domnul Dudu Ionescu".

Presedintele Klaus Iohannis nu l-a propus si nu l-a sustinut pe Marian Munteanu pentru a fi desemnat candidat la Primaria Capitalei, decizia apartinand conducerii PNL, a precizat vineri Administratia Prezidentiala.

"Presedintele Romaniei nu a propus, sustinut si nu a impus conducerii PNL candidatura domnului Marian Munteanu. Presedintele nu este implicat in niciun fel in aceasta desemnare. Decizia sustinerii domnului Munteanu apartine strict conducerii PNL in urma propriilor evaluari", a precizat Administratia Prezidentiala pentru MEDIAFAX.

Precizarea vine in contextul in care au existat speculatii potrivit carora presedintele Klaus Iohannis a avut luni o intalnire cu o delegatie PNL, inainte de desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat PNL la Bucuresti.

Citeste si:
CCR a respins sesizarea USR. Revocarea din funcția de președinte a Senatului a Ancăi Dragu, constituțională SURSE
CCR a respins sesizarea USR. Revocarea din funcția de președinte a Senatului a Ancăi Dragu, constituțională SURSE
Curtea Constituţională (CCR) a dezbătut miercuri sesizarea făcută de către USR privind revocarea din funcția de președinte al Senatului a Ancăi Dragu. Conform unor surse din CCR, citate de...
Reacție din tabăra USR în urma perchezițiilor de la Primăria Iași: ”Ce mai aşteaptă PNL, în ceasul al şaisprezecelea, ca să se delimiteze de Chirica?”
Reacție din tabăra USR în urma perchezițiilor de la Primăria Iași: ”Ce mai aşteaptă PNL, în ceasul al şaisprezecelea, ca să se delimiteze de Chirica?”
Senatorul USR Marius Bodea susţine că Mihai Chirica a ajuns exponentul corupţiei în administraţia locală şi se întreabă de ce PNL nu se delimitează de edilul ieşean din cauza dosarelor...