Munteanu se leapada de legionari si explica abordarea religioasa: Nu sunt mai procrestin decat Bratianu

Luni, 18 Aprilie 2016, ora 22:48
4972 citiri
Munteanu se leapada de legionari si explica abordarea religioasa: Nu sunt mai procrestin decat Bratianu
Foto: Facebook/Marian Munteanu

Candidatul PNL pentru Primaria Capitalei, Marian Munteanu, le-a transmis criticilor sai ca se delimiteaza de doctrina legionara, asa cum a facut-o si in trecut, si ca, in realitate, nu a participat niciodata "in acest domeniu".

"Am repetat-o de o suta de ori. Cred ca in aceste saptamani aproape in fiecare zi am facut acelasi lucru. Ma delimitez si acum, dar am facut-o si in vremea aceea. Nu acum, in anii aceia. Chiar si in intalnirile cu fostii detinuti politici, dintre care unii erau fosti simpatizanti ai acelei zone, am facut aceste delimitari. Le-am facut si in scris, dar nimeni nu le citeaza. (...)

Nu am avut o participare in acest domeniu. Eu, insa, in anumite contexte, am participat la reuniuni sau la dezbateri in general legate de activitatea fosilor detinuti politici, chestiuni cu caracter istoric, nu caracter politic", a declarat Munteanu, luni seara, la B1 TV.

Nicolae Manolescu: Marian Munteanu a facut declaratii pro-legionare fatise. Sunt nenumarate dovezile (Video)

Marian Munteanu raspunde acuzatiilor ca ar fi simpatizant legionar si antisemit

In ceea ce priveste ideologia crestina, Munteanu considera ca "in momentul in care discutam de o constructie a unui stat cu efecte pentru intreaga populatie, trebuie sa tii cont de toate componentele vietii sociale, economice, culturale si spirituale".

Marian Munteanu, despre protestele la Patriarhie, dupa Colectiv: Sa ajute saracii 20 de ani, apoi vom asculta parerea lor

"Intr-o tara nu exista numai oameni de un fel. Nu cred ca am o opinie mai puternic procrestina decat o avea Bratianu insusi, care nu era un anticrestin. Faptul ca in Romania exista o majoritate enorma crestina, 90 si ceva la suta din oamenii acestei tari sunt crestini, pentru numele lui Dumnezeu, oare ei nu au drepturi?

In momentul in care vorbesti despre orice masura administrativa, orice proiect, tu trebuie sa tii cont de dorintele, de obiectivele, de dezideratele cetatenilor pe care ii reprezinti, a tuturor, nu numai de un grup sau altul. Toti au drepturi in tara asta", a aratat Marian Munteanu.

PNL, somat sa-l retraga pe Munteanu: Ii dati ocazia sa isi expuna ideile nocive, discursul ortodox-fundamentalist

Referitor la constructia mega-moscheii la Bucuresti, Munteanu a spus ca pledeaza pentru o abordare echilibrata si rationala.

"Am spus foarte clar: noi cu Turcia avem o relatie speciala, este aliatul nostru strategic si partener in NATO, avem cu poporul turc un puternic tratat de prietenie semnat acum 80 de ani. Sunt convins ca ar trebui discutat cu partenerii nostri turci si ceva imi spune ca s-ar putea sa inteleaga si dansii ca, in contextul actual, lucrurile trebuie abordate cu intelepciune si prudenta. Nimeni nu doreste tulburari sau extremism de niciun fel.

Poate ar trebui amandata aceasta discutie pentru ca lucrurile sa se aseze in locul lor. Credeti ca, nu numai in Romania, dar in Europa este un moment de acalmie, de pace, de relaxare? Suntem intr-un moment foarte delicat si foarte dificil. Pledez pentru o abordarde rationala, echilibrata a acestui aspect si sunt sigur ca reprezentantii cetatenilor in primul rand si cultele religioase toate se vor consulta cu cei care au aceasta initiativa, mai ales cu Muftiatul, si vor gasi o solutie", a detaliat acesta.

Marian Munteanu a fost intens criticat, dupa ce PNL a anuntat candidatura sa la Primaria Capitalei, fiind acuzat de promovarea unui discurs legionar. Mai multe voci de pe scena politica, inclusiv din randul liberalilor, au cerut retragerea candidaturii sale.

Ape tulburi in PNL: Nu a strans toate semnaturile pentru Munteanu, candidatii la sectoare ar vrea campanii separate

PNL nu renunta la candidatura lui Marian Munteanu: Asta e dorinta electoratului bucurestean

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Marian Munteanu delimiteaza legionar, #Marian Munteanu raspuns critici, #Marian Munteanu legionar , #candidat PNL