Nicolae Manolescu: Marian Munteanu a facut declaratii pro-legionare fatise. Sunt nenumarate dovezile (Video)

Luni, 18 Aprilie 2016, ora 12:12
7094 citiri
Nicolae Manolescu: Marian Munteanu a facut declaratii pro-legionare fatise. Sunt nenumarate dovezile (Video)

Criticul literar Nicolae Manolescu declara ca i se pare "ciudat sa afirmi ca Marian Munteanu este un dulce copil nevinovat" si sustine ca fostul lider al studentilor, care "a facut declaratii pro-legionare fatise" ar fi probabil "o catastrofa" de primar.

"Mi se pare cel putin neinspirata aceasta numire, aceasta propunere de candidatura. Il cunosc de mult timp pe Marian Munteanu, l-am avut student, a dat cu mine un examen in anul Revolutiei, cand pe la cursuri nu prea trecea, era o perioada euforica. Dupa aceea, el era seful Ligii Studentilor si au avut cateva revendicari sa zic minore si contradictorii, de exemplu ca 30% din membrii Senatului sa fie studenti.

Eu am fost doua luni sau cam asa ceva rector in timpul ala si am constatat ca degeaba cereau participare la Senat, pentru ca nu veneau, de fapt, trebuia sa ma duc dupa ei sa-i atrag de fiecare data, ca sa avem cvorum. Sau voiau sa nu se mai dea concurs de admitere, in acelasi timp sa fie repartizari obligatorii, ceea ce nu se putea", a declarat Nicolae Manolescu la RFI Romania.

PNL, somat sa-l retraga pe Munteanu: Ii dati ocazia sa isi expuna ideile nocive, discursul ortodox-fundamentalist

Marian Munteanu raspunde acuzatiilor ca ar fi simpatizant legionar si antisemit

Criticul literar sustine ca exista dovezi "nenumarate" care atesta ca Marian Munteanu a facut declaratii pro-legionare: "Marian Munteanu a facut niste declaratii pro-legionare fatise. Au reaparut in presa chiar zilele trecute, le tin foarte bine minte. Ceea ce ma uimeste pe mine este ca liderii PNL continua sa spuna ca nu exista dovezi impotriva lui Marian Munteanu si ca este doar un zgomot de presa. Cum sa nu existe dovezi? Sunt nenumarate dovezile (...). Mi se pare ciudat sa continui sa afirmi ca Marian Munteanu este un dulce copil nevinovat".

Nicolae Manolescu e de parere ca nu e nimic liberal in conceptia lui Marian Munteanu.

"El a inceput prin a spune ca reprezinta societatea civila. In ce fel, care societate civila, despre ce e vorba? A avut vreodata o atitudine de vreun fel anume in sprijinul in primul rand al Bucurestiului? Nimic, n-am auzit nimic", afirma Nicolae Manolescu.

Nicolae Manolescu e de parere ca daca Marian Munteanu va fi ales primar, va fi o catastrofa: "Problema este ce va face el, daca va fi ales primar, pentru ca n-are nici o competenta, n-a facut niciodata nimic asemanator. Ce va face? Probabil ar fi o catastrofa, Dumnezeule, Doamne, iarta-ma, nu cred ca poate face ceva, nu-l vad facand ceva! Asta este practic a doua functie in stat, ca numar de alegatori, de pilda, primarul general al Capitalei vine dupa presedinte imediat. Bucurestiul are cel mai mare buget din toate, mai mult decat Ministerul Invatamantului, decat ministerul armatei".

Munteanu: As aproba o parada gay, nu stiu daca Zelea Codreanu a fost criminal

Sefa extremistilor francezi, Marine Le Pen, despre candidatura lui Munteanu: Este bine sa avem in politica si oameni cu discurs nationalist

Citeste mai multe despre Nicolae Manolescu la RFI, despre Marian Munteanu: Dulapurile de azi nu mai sunt pline cu carti, ci cu schelete pe site-ul RFI Romania.

Citeste si:
RAPORT Expert Forum. Bani din elicopter: algoritmul de împărțire a banilor din Programul Saligny
RAPORT Expert Forum. Bani din elicopter: algoritmul de împărțire a banilor din Programul Saligny
Expert Forum spune că a citit proiectul de ordin de ministru care reglementează normele de aplicare a OUG privind Programul Saligny, iar aspecte esențiale semnalate de ONG nu au fost rezolvate....
Salariul minim ar putea crește cu 8% în acest an. Anunțul premierului Florin Cîțu
Salariul minim ar putea crește cu 8% în acest an. Anunțul premierului Florin Cîțu
Premierul Florin Cîţu a declarat joi, 16 septembrie, că intenţionează să le propună patronatelor o creştere a salariului minim de 8% începând cu 1 noiembrie sau 1 decembrie. "Discutăm...
Sursa: Ziare.com