Dialogurile Ziare.com: Dan Vîlceanu (PNL) avertizează în privința unor posibile măriri de taxe în 2025

PNL a cerut CNSAS sa il verifice pe Marian Munteanu (Video)

Miercuri, 20 Aprilie 2016, ora 11:28
4456 citiri
PNL a cerut CNSAS sa il verifice pe Marian Munteanu (Video)
Foto: Ziare.com

PNL a cerut CNSAS sa anunte daca Marian Munteanu, propus de liberali pentru a candida la Primaria Capitalei, a fost colaborator al fostei Securitati.

Liberalii nu s-au asigurat daca acest candidat respecta toate criteriile de integritate ale partidului, anunta Realitatea Tv.

Astfel, cei din PNL vor sa verifice daca Marian Munteanu respecta primul criteriu, cel privind lustratia, respectiv daca acesta a colaborat cu fosta Securitate, in acest sens fiind transmisa o scrisoare catre Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii.

Raspunsul era asteptat marti, dupa cererea depusa luni, insa a fost amanat pentru joi.

De asemenea, si Societatea Academica din Romania si Romania Curata au facut o sesizare oficiala catre CNSAS, in ce il priveste pe Marian Munteanu.

"Acest demers vine si in contextul in care Marian Munteanu a refuzat sa semneze si declaratia de integritate lansata de Romania Curata pentru totii candidatii la alegerile locale, declaratie in care si-ar fi asumat mai multe criterii de integritate, inclusiv faptul ca nu a fost colaborator al fostei Securitati", subliniaza Romania Curata.

M. Munteanu refuza sa semneze declaratia de integritate propusa de Romania Curata: Nu ma poate evalua oricine

Luni seara, Marian Munteanu a spus ca nu a semnat declaratia de integritate a PNL, dupa ce anterior, saptamana trecuta, declarase ca o semnase impreuna cu adeziunea de partid. In plus, a spus despre Romania Curata ca nu il poate evalua: "Sa nu vina chiar oricine, asa, sa te traga de maini. Eu nu vreau sa ma inscriu in ONG-urile lor".

Marian Munteanu va fi retras din cursa pentru Primaria Capitalei. Blaga i-ar putea lua locul - Surse Ziare.com

Renunta liberalii la Marian Munteanu? Blaga pastreaza misterul: Discutam maine

In ce priveste candidatura acestuia la Primaria Capitalei, marti seara nu mai era atat de sigura, o decizie in acest sens putand fi luata miercuri. Astfel, este posibil ca si Marian Munteanu, al treilea candidat propus de PNL pentru Primaria Bucurestiului, sa fie schimbat cu un al patrulea.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR a început să strângă semnături pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie
AUR a început să strângă semnături pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie
Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a demarat vineri, 1 martie, campania de strângere de semnături pentru susţinerea candidaţilor la alegerile europarlamentare de pe 9 iunie, atât la nivel...
UDMR nu votează comasarea alegerilor: ”Nu e corect față de alegători”
UDMR nu votează comasarea alegerilor: ”Nu e corect față de alegători”
Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, afirmă vineri că Guvernul subordonează administraţia publică locală intereselor politice dacă adoptă ordonanţa privind comasarea europarlamentarelor...
#Marian Munteanu CNSAS, #Marian Munteanu verificat lustratie, #Marian Munteanu colaborator Securitate , #candidat PNL