PNL il apara pe Munteanu: Ca in zilele triste ale mineriadelor, lipsesc probele care sa sustina acuzatiile

Joi, 14 Aprilie 2016, ora 18:20
2531 citiri
PNL il apara pe Munteanu: Ca in zilele triste ale mineriadelor, lipsesc probele care sa sustina acuzatiile
Foto: Arhiva Ziare.com

Liberalii au transmis joi o scrisoare deschisa adresata contestatarilor candidatului PNL la Primaria Capitalei, Marian Munteanu, in care sustin ca in spatiul public au inceput sa circule acuzatii lipsite de temei care fac parte dintr-un "discurs propagandistic des intalnit in jocul politicianist".

"In putinele zile trecute de la desemnarea domnului Marian Munteanu drept candidat al PNL la Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, membrii PNL au constatat faptul ca in spatiul public au inceput din nou sa circule aceleasi acuzatii lipsite de temei care acum un sfert de secol incercau sa pateze imaginea Pietei Universitatii.

De aceasta data, aceste acuze nu mai vin din partea partidului condus de Ion Iliescu si nici din partea presei feseniste, ci din partea unor organizatii si persoane care aparent considera ca detin monopolul asupra ideii de societate civila. De fapt, aceste persoane sunt cei mai noi politicieni ai Romaniei si sustin in mod deschis actiunea unui partid politic care participa la alegerile locale din Bucuresti", transmit liberalii in scrisoarea deschisa, remisa News.ro.

Saftoiu ar fi vrut sa candideze la Primaria Capitalei: Nu impartasesc ideile lui Marian Munteanu

Acuzatii fara probe

De asemenea, PNL mai transmite ca nu exista probe care sa sustina acuzatiile care i se aduc lui Munteanu.

"Un mit care a fost cultivat cu multa migala in primavara anului 1990 a fost cel al asa-zisei apropieri a domnului Marian Munteanu de extrema dreapta. Referitor la acest aspect, PNL nu poate sa nu constate ca si acum, ca si in zilele triste ale mineriadelor, lipsesc probele care sa sustina aceste acuzatii. Oricare ar fi acestea.

De aceea, PNL solicita acum oficial tuturor celor care intretin acest discurs plin de neadevar sa aiba decenta si deontologia de a-si proba spusele in mod concret, prezentand opiniei publice vorbe si fapte ale dlui. Marian Munteanu care ar putea, eventual, sa sustina acuzele pe care i le aduc domniile lor", se mai arata in scrisoare.

Cristian Preda cere PNL sa retraga candidatura lui Munteanu: Ridicolul i-a coplesit

Liberalii dau asigurari ca nu exista nimic din activitatea candidatului PNL la Primaria Generala care sa justifice ca ar fi un anti-occidental, ci din contra acesta a sustinut integrarea europeana a Romaniei.

PNL mai transmite ca toate aceste acuzatii sunt doar un "discurs proagandistic des intalnit in jocul politicianist".

"Pana atunci, cat timp dl. Marian Munteanu este acuzat fara nici un fel de dovezi de a avea anumite convingeri politice care, de fapt, nu il reprezinta, PNL apreciaza ca aceste acuzatii nu pot fi privite altfel decat ca fiind parte a unui discurs propagandistic des intalnit in jocul politicianist.

De fapt, nici partizanatul vadit pentru un candidat si pentru un partid politic si nici sustinerea de acuzatii fara dovezi la adresa altor candidati si altor partide politice nu ar trebui sa faca parte din activismul specific societatii civile", se mai arata in document.

Potrivit documentului, in perioada urmatoare PNL va fi deschis catre colaborarea cu societatea civila in cazul in care vor aparea initiative fara culoare politica de a se organiza dezbateri intre candidati sau de a se aduce pe agenda campaniei electorale probleme ale comunitatii locale din Bucuresti.

Apel la campanie electorala corecta

Liberalii fac apel la o campanie electorala corecta: "Incheiem aceasta Scrisoare deschisa lansand un apel la adevar. In cursul vietii sale dl. Marian Munteanu a mai vazut ce inseamna sa fie acuzat fara dovezi si chiar sa fie tinut in inchisorile regimului fesenist din motive politice, sub acuzatii false.

Acele timpuri ar fi trebuit sa ramana mult in urma. Acum Romania este in anul 2016, dar iata ca adevarul ramane la fel de important. Apelul PNL de astazi are tocmai acest inteles: haideti sa facem o campanie electorala in care sa putem dovedi tot ceea ce spunem despre contracandidatii nostri!"

PNL, somat sa il retraga pe Munteanu

Mai multe organizatii neguvernamentale, intre care Institutul de Politici Publice (IPP), Societatea Academica Romana (SAR), Romani Criss si ACCEPT, au dat publicitatii un "Apel pentru democratie si valori europene", in care cer PNL retragerea candidaturii lui Marian Munteanu pentru Primaria Capitalei.

PNL, somat sa-l retraga pe Munteanu: Ii dati ocazia sa isi expuna ideile nocive, discursul ortodox-fundamentalist

Marian Munteanu "a avut si are simpatii pentru curente de orientare fascista, de care nu s-a dezis niciodata. Promoveaza un discurs bazat pe elemente ortodox-fundamentaliste incompatibil cu valori democratice si chiar constitutionale", subliniaza semnatarii.

Semnatarii atrag atentia ca, prin insistarea cu aceasta candidatura, Romania risca sa intre intr-o spirala izolationista ce poate avea consecinte foarte grave pentru democratia romaneasca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#PNL raspuns contestatari Munteanu, #Munteanu contestat PNL , #candidat PNL