PNL insista ca toti liberalii il sustin pe Munteanu: Inclusiv Raetchi, desi vrea campanie separata

Marti, 19 Aprilie 2016, ora 18:42
1945 citiri
PNL insista ca toti liberalii il sustin pe Munteanu: Inclusiv Raetchi, desi vrea campanie separata
Foto: Captura Digi 24 (Arhiva)

Purtatorul de cuvant al PNL, deputatul Ionut Stroe, a declarat ca fiecare candidat al partidului are dreptul de a-si stabili singur strategia de campanie, precizand ca decizia candidatului pentru Primaria Sectorului 5, Ovidiu Raetchi, de a avea o campanie separata de a lui Marian Munteanu, nu inseamna ca acesta nu este sustinut de catre ceilalti liberali.

Ionut Stroe a comentat declaratia lui Ovidiu Raetchi pentru Ziare.com, potrivit careia campania sa pentru Sectorul 5, va fi distincta de a candidatului pentru Primaria Generala, Marian Munteanu, Stroe precizand ca PNL nu impune niciunui candidat strategia de campanie.

Ovidiu Raetchi isi separa campania de cea a lui Marian Munteanu: Eu stiu ca Zelea Codreanu a fost criminal!

"Ovidiu Raetchi n-a transmis partidului intentia sa, dar noi nu impunem nimanui stategia si planul efectiv de campanie. Noi am ales omul, viziunea. Candidatul si echipa lui isi construiesc campania. Din declaratiile lui desprind ideea ca isi doreste a separa putin abordarea si stategia electorala si s-o adapteze specificului Sectorului 5", a declarat Stroe pentru News.ro.

Purtatorul de cuvant a aratat ca decizia lui Raetchi nu arata ca unii liberali nu ar sustine candidatura lui Marian Munteanu pentru Primaria Generala.

"Nu se pune in discutie nesustinerea lui Marian Munteanu. Il sustinem toti, inclusiv Ovidiu Raetchi, pe acest om, iar campania de la Sectorul 5 este o dovada a deja recunoscutei democratii interne a PNL", a mai spus Ionut Stroe pentru sursa citata.

Candidatul PNL la Primaria Sectorului 5 al Capitalei, deputatul Ovidiu Raetchi, a declarat marti, pentru Ziare.com, ca intentioneaza sa isi separe campania electorala de cea a candidatului PNL la Primaria Capitalei, Marian Munteanu.

"Ma despart de dansul mai multe lucruri si de aceea cred ca fiecare trebuie sa-si faca propria campanie", a declarat Ovidiu Raetchi pentru Ziare.com.

"Am invatat un element de strategie din ceea ce s-a intamplat in urma cu saptamana. Atunci eram toti cei 7 candidati liberali pe aceeasi fata de cort, ceea ce nu a fost inspirat pentru ca o problema a unuia se rasfrange asupra celorlalti.

De asta cred ca am invatat sa ne separam campaniile si sunt convins ca asta vom face pentru ca suntem oameni diferiti cu idei diferite si nu are sens ca 7 pozitionari pe teme diverse sa fie asumate laolalta", a precizat el.

Ovidiu Raetchi a explicat ca il apropie de Marian Munteanu dimensiunea anti-stanga, anti-comunista, dar sunt si diferente majore.

Munteanu se leapada de legionari si explica abordarea religioasa: Nu sunt mai procrestin decat Bratianu

"L-am auzit de exemplu spunand ca nu stie daca Zelea Codreanu a fost un criminal. Eu stiu sigur ca a fost criminal. Se stie cine e victima, au fost martori. De asemenea am vazut lucruri care tin de importanta Miscarii legionare, de elementele ei pozitive.

Eu cred ca Miscarea Legionara a fost integral o aiureala in dimensiunea ei politica, a fost o miscare terorista care a ucis trei prim-ministrii ai Romaniei si cat a avut acces la putere nu a facut nimic semnificativ, ba a si legat numele Romaniei de un pogrom sinistru, cu oameni atarnati la abator in carlige si cu masacrul de la Jilava unde, de exemplu, rabinul Gutman, devenit unul dintre rabinii importanti ai Israelului, si-a pierdut ambii fii, pe Iancu si pe Iosif, pe care ii tinea de mana. Ambii au fost executati, rabinul a scapat miraculos si s-a intors in Israel", a subliniat Raetchi.

Munteanu: As aproba o parada gay, nu stiu daca Zelea Codreanu a fost criminal

De asemenea, spune el, "societatea civila trebuie tratata cu foarte mult respect, iar discursul in raport cu ea trebuie sa fie deschis si prietenos.

Mai cred ca asa-zisa lege antilegionara nu e o lege antisemita, dupa cum spune dl Munteanu, ci o lege utila, elaborata de parlamentari liberali si care era necesara pentru ca pana in acel moment nu puteam bloca manifestarile legionare pentu ca, conform vechii legislatii, legionarismul nu era o forma de fascism".

Ape tulburi in PNL: Nu a strans toate semnaturile pentru Munteanu, candidatii la sectoare ar vrea campanii separate

#PNL sustine Munteanu, #Raetchi separat Munteanu , #candidat PNL