Scrisoare catre Iohannis si PNL: Va asumati atasamentul legionar al lui Munteanu?

Joi, 14 Aprilie 2016, ora 17:34
3759 citiri
Scrisoare catre Iohannis si PNL: Va asumati atasamentul legionar al lui Munteanu?

Eurodeputatul PSD Victor Bostinaru a transmis o scrisoare deschisa catre presedintele Klaus Iohannis si conducererea PNL privind nominalizarea lui Marian Munteanu in alegerile pentru Primaria Bucuresti, intreband daca liberalii isi asuma "atasamentul lui Munteanu la ideologia extremista legionara".

"Nu este o surpriza faptul ca PNL a esuat din nou in desemnarea unui candidat credibil si serios la Bucuresti. (...) In egala masura, nu e nicio surpriza faptul ca dumneavoastra, domnule Vasile Blaga, care sustineti acum candidatura lui Marian Munteanu, uitati si renegati pozitia din 1990, impreuna cu Petre Roman, Traian Basescu si cu alti corifei ai FSN", isi incepe Victor Bostinaru scrisoarea deschisa, transmisa joi catre seful statului si PNL.

Totodata, europarlamentarul ii intreaba pe liderii liberali daca isi asuma atasamentul legionar al lui Munteanu. "Doamna Gorghiu, Domnule Vasile Blaga, isi asuma PNL atasamentul domnului Marian Munteanu la ideologia extremista legionara? Adera PNL la tezele dispretului fata de minoritati pe care domnul Munteanu le-a afisat si comunicat? Isi asuma PNL riscul crearii acestei platforme pe un curent extremist manifest si vadit anti-european?", se mai arata in scrisoarea deschisa.

Bostinaru se adreseaza si sefului statului, in calitatea sa de presedinte al CSAT, si il intreaba daca are informatii intemeiate sa sprijine un asemenea candidat.

"Puteti accepta ca in cursa electorala pentru conducerea Capitalei Romaniei, acelasi partid care v-a sustinut pentru presedintie sa propuna un astfel de candidat?".

Un grup de sapte ONG-uri, printre care IPP si SAR, face apel la PNL sa retraga candidatura lui Marian Munteanu la Primaria Capitalei pe motiv ca acesta "a avut si are simpatii pentru curente de orientare fascista, de care nu s-a dezis niciodata".

PNL, somat sa-l retraga pe Munteanu: Ii dati ocazia sa isi expuna ideile nocive, discursul ortodox-fundamentalist

Munteanu: Merita si credinciosii Catedrala Mantuirii, asa cum merita si microbistii Arena Nationala

"Semnatarii, organizatii de drepturile omului dar nu numai, fac apel catre conducerea Partidului National Liberal sa retraga candidatura lui Marian Munteanu pentru Primaria Municipiului Bucuresti considerand aceasta nominalizare o ofensa adusa valorilor democratice ale societatii in care traim", se arata in apelul lansat joi de Coalitia Antidiscriminare.

Reprezentantii societatii civile mai spun ca Munteanu "a avut si are simpatii pentru curente de orientare fascista, de care nu s-a dezis niciodata", promovand un discurs cu elemente ortodox-fundamentaliste, incompatibil cu valori democratice si constitutionale.

Apelul este semnat, in numele Coalitiei Antidiscriminare, de Institutul pentru Politici Publice, Societatea Academica din Romania, Centrul FILIA, Romani Criss - Centrul Romilor pentru Interventie Sociala si Studii, Agentia de Dezvoltare Comunitara "Impreuna", ACCEPT si Euroregional Center for Public Initiative.

Citeste si:
Ce spunea Klaus Iohannis despre plagiat, în urmă cu jumătate de an: ”Reprezintă furt intelectual și este inacceptabil ca persoanele acuzate să nu facă un pas în spate”
Ce spunea Klaus Iohannis despre plagiat, în urmă cu jumătate de an: ”Reprezintă furt intelectual și este inacceptabil ca persoanele acuzate să nu facă un pas în spate”
Într-o declarație de presă din data de 30 iulie 2021, președintele Klaus Iohannis condamna practica plagiatului, în urma reacțiilor care au apărut atunci în opinia publică din România pe...
Gabriela Firea, atac la Nicușor Dan pe tema fondurilor europene pentru înlocuirea conductelor: „300 de milioane de euro sunt la un pas de a fi pierdute”
Gabriela Firea, atac la Nicușor Dan pe tema fondurilor europene pentru înlocuirea conductelor: „300 de milioane de euro sunt la un pas de a fi pierdute”
Ministrul Familiei, Gabriela Firea, l-a atacat marți, 18 ianuarie, pe primarul Capitalei Nicușor Dan, afirmând că Bucureştiul riscă să piardă o şansă financiarā unică, în timp ce mii...
Comentarii