Acuzat ca a colaborat cu Securitatea, Marian Munteanu reactioneaza: Am fost urmarit, hartuit, anchetat

Miercuri, 08 Iunie 2016, ora 19:57
5773 citiri
Acuzat ca a colaborat cu Securitatea, Marian Munteanu reactioneaza: Am fost urmarit, hartuit, anchetat
Foto: Arhiva/Antena 3

Marian Munteanu, fostul lider al studentilor din Piata Universitatii si cel de-al treilea candidat propus de PNL la Primaria Capitalei, neaga ca a colaborat cu Securitatea, asa cum a scris presa centrala miercuri.

Intr-un comunicat de presa remis Ziare.com, Marian Munteanu arata: "Nu am 'colaborat' cu Securitatea, ci dimpotriva. In perioada 1984 - 1989 am fost urmarit, hartuit, anchetat si interogat in numeroase randuri. In pofida amenintarilor si presiunilor, nu am semnat niciun angajament".

Marian Munteanu mai arata in comunicat ca de multa vreme doreste clarificarea lucrurilor din acea perioada, drept pentru care a solicitat CNSAS inca din 2004 sa se pronunte legat de activitatea sa "anticomunista": "Din anul 2004 am solicitat institutiei abilitate, respectiv CNSAS, sa se pronunte cu privire la activitatea mea anticomunista din perioada mai sus mentionata si sa clarifice acest aspect pentru a putea arata opiniei publice adevarul.

Din motive pe care nu le cunosc, nu am primit inca niciun raspuns. Am insa speranta ca CNSAS va analiza documentele ce ma privesc, atat din dosarul meu, cat si din dosarele conexe, si sunt convins ca va da verdictul corect, potrivit legii, si anume ca nu am colaborat cu Securitatea, ci, dimpotriva, am avut de suferit de pe urma Securitatii".

In comunicat Munteanu mai afirma ca restul atacurilor impotriva sa vor fi solutionate in justitie: "Restul aspectelor privind atacurile orientate cu vadita rea credinta impotriva mea vor fi solutionate de catre instantele competente".

In final, Munteanu afirma ca momentul ales pentru un nou "atac" la adresa sa are legatura cu "organizarea si dezvoltarea Aliantei Noastre", anuntand pe aceasta cale ca activitatea sa va continua, "indiferent de campaniile de denigrare si dezinformare care sunt sau vor mai fi lansate in continuare".

Intr-un articol publicat de Adevarul se arata ca Marian Munteanu a fost racolat de fosta Securitate in 1988.

Biroul de presa al CNSAS a precizat, miercuri, la solicitarea Ziare.com, ca verificarile in cazul Marian Munteanu "sunt in curs", fiind inca asteptate "raspunsuri de la fostii detinatori ai dosarelor".

De asemenea, calitatea de colaborator al fostei Securitati nu poate fi data decat de instanta, dupa ce colegiul CNSAS ia o decizie finala, in baza informatiilor care apar in mai multe posibile dosare, care ii privesc si pe apropiatii celui cercetat, a mai subliniat CNSAS.

In aprilie 2016, si PNL a cerut CNSAS sa anunte daca Marian Munteanu a fost colaborator al fostei Securitati.

Vezi si ce spune Marian Munteanu referitor la acuzatiile ca ar fi simpatizant legionar si antisemit.

A.S.

Quarterly Report - Editia 4

Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a precizat sâmbătă, 25 mai, la Milano, la o întâlnire cu români stabiliţi în Italia, că mobilizarea la vot în 9 iunie este foarte importantă. Drulă nu a...
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
#Marian Munteanu neaga colaborare Securitate, #Marian Munteanu Securitate, #Marian Munteanu CNSAS , #stiri Marian Munteanu