Marian Munteanu isi lanseaza partidul: Vrem sa ne aparam familiile, pamantul, resursele!

Miercuri, 10 August 2016, ora 23:12
4004 citiri
Marian Munteanu isi lanseaza partidul: Vrem sa ne aparam familiile, pamantul, resursele!
Foto: Facebook/Marian Munteanu

Marian Munteanu a anuntat miercuri infiintarea formatiunii politice intitulate Alianta Noastra Romania, care isi propune ca, la alegerile din noiembrie, sa obtina un rezultat care sa ii permita o prezenta semnificativa in Parlament.

"Cred ca o prezenta semnificativa, un procent care sa fie undeva, nu stiu, 8 - 10 - 12 - 13%, vor hotari compatriotii nostri cat de mult ne vor acorda credit, un asemenea procent ne va permite sa impulsionam activitatea Parlamentului. (...) Daca electoratul ne va incredinta un mandat suficient, se va pune in discutie evident si o posibila participare la guvernare", a sustinut Marian Munteanu, intr-o conferinta de presa.

Marian Munteanu isi face partid: A cooptat un fost procuror si un economist

Munteanu, care a fost timp de cateva zile candidatul PNL la Primaria Capitalei, dar apoi s-a retras, din cauza controverselor legate de trecutul sau, a precizat ca formatiunea este inregistrata in Registrul partidelor.

Marian Munteanu a avut angajament semnat la Securitate si a dat note informative

Marian Munteanu raspunde acuzatiilor ca ar fi simpatizant legionar si antisemit

"Imediat, in perioada aceasta intre Sf. Maria Mare si Sf. Maria Mica, ne vom ocupa cu organizarea structurilor locale ale formatiunii politice Alianta Noastra Romania. (...) Sper ca in doua saptamani sa putem ajunge la o forma de organizare pentru Bucuresti, ca undeva in prima jumatate probabil a lunii septembrie sa ne putem prezenta atat cu structurile organizatorice fundamentale puse la punct, cat si cu programul nostru pregatit sper pana la sfarsitul lui septembrie", a precizat Marian Munteanu.

El a anuntat ca formatiunea nu va face fuziuni sau aliante electorale pentru parlamentare.

"Vom candida singuri, dar asta nu exclude posibilitatea unor colaborari, a unui eventual sprijin cu alte grupari sau asociatii, dar noi vom candida singuri. (...) Am inteles ca Nicusor Dan de la USB a refuzat postul de viceprimar. Stau si ma intreb de ce le-a promis bucurestenilor ca o sa salveze Bucurestiul?", a afirmat Munteanu.

Potrivit acestuia, Alianta Noastra Romania este "un partid patriotic". Intrebat ce elemente ar diferentia formatiunea de alte partide, el a spus: "Cinstea, competenta si patriotismul. Apoi o noua formula de management politic, cu accent pe calitate si criterii profesioniste de selectie a valorilor".

Marian Munteanu, fondator al Aliantei Noastre Romania, a afirmat ca formatiunea politica vrea sa "contribuie la edificarea unui stat romanesc puternic si suveran, care sa fie in slujba cetatenilor si a nimanui altcuiva".

"Vrem sa ne aparam familiile, pamantul, resursele acestei tari, sa-i aparam pe oamenii acestei tari, iata cate milioane dintre compatriotii nostri au trebuit sa paraseasca Romania, (...) avem obligatia sa cream conditiile ca aceste milioane de compatrioti ai nostri sa se poata reintoarce acasa", a aratat el.

Munteanu a anuntat in acest context ca la alegerile din noiembrie va candida pentru Senat, impreuna cu o "echipa puternica".

Intrebat in legatura cu faptul ca CNSAS nu a luat nicio decizie in cazul sau, Marian Munteanu a spus: "Ce sa ia in august? (...) Hai sa stam sa vina campania. Cand am vrut sa candidez la Primarie, brusc au inceput agitatiile. Mi-am retras candidatura, iar s-a facut liniste. (...) Nu numai ca nu am colaborat cu securitatea, eu chiar am luptat in tara asta de prin '84 - '85, riscandu-mi viata".

Eveniment Quarterly Report

Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni, 2 octombrie, că modul în care arată Gara de Nord din Capitală este ”o rușine națională”. El a precizat că le-a cerut...
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Europarlamentarul și președintele PSD Bacău Dragoș Benea a fost numit noul coordonator al organizației județene a PSD Vaslui după ce fostul lider al filialei, Dumitru Buzatu, a fost arestat...
#Marian Munteanu partid, #Marian Munteanu Alianta Noastra , #stiri Marian Munteanu