PNL, somat sa-l retraga pe Munteanu: Ii dati ocazia sa isi expuna ideile nocive, discursul ortodox-fundamentalist

Joi, 14 Aprilie 2016, ora 14:44
7199 citiri
PNL, somat sa-l retraga pe Munteanu: Ii dati ocazia sa isi expuna ideile nocive, discursul ortodox-fundamentalist

Mai multe organizatii neguvernamentale, intre care Institutul de Politici Publice (IPP), Societatea Academica Romana (SAR), Romani Criss si ACCEPT, au dat publicitatii un "Apel pentru democratie si valori europene", in care cer PNL retragerea candidaturii lui Marian Munteanu pentru Primaria Capitalei.

Semnatarii fac apel catre conducerea Partidului National Liberal sa retraga candidatura lui Marian Munteanu pentru Primaria Municipiului Bucuresti considerand aceasta nominalizare "o ofensa adusa valorilor democratice ale societatii in care traim".

Marian Munteanu "a avut si are simpatii pentru curente de orientare fascista, de care nu s-a dezis niciodata. Promoveaza un discurs bazat pe elemente ortodox-fundamentaliste incompatibil cu valori democratice si chiar constitutionale", subliniaza semnatarii.

Munteanu: Merita si credinciosii Catedrala Mantuirii, asa cum merita si microbistii Arena Nationala

"Doar cu aceste motive in minte, si cu ingrijorarea ca prin promovarea unei astfel de persoane intr-o asemenea candidatura unde poate sa isi expuna ideile nocive ce pot sa produca tulburari ireparabile in straturile sociale, etnice, confesionale si nu numai din societate romaneasca cerem PNL retragerea sprijinului politic pentru Marian Munteanu", se arata in apel.

Cristian Preda cere PNL sa retraga candidatura lui Munteanu: Ridicolul i-a coplesit

Semnatarii atrag atentia ca, prin insistarea cu aceasta candidatura, Romania risca sa intre intr-o spirala izolationista ce poate avea consecinte foarte grave pentru democratia romaneasca.

Apelul este semnat de Institutul pentru Politici Publice, Societatea Academica din Romania, Centrul FILIA, Romani Criss - Centrul Romilor pentru Interventie Sociala si Studii, Agentia de Dezvoltare Comunitara "Impreuna", ACCEPT, Centrul Euroregional pentru Initiative Publice si Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati.

Marian Munteanu a fost validat, marti seara, de BPN al PNL drept candidat la Primaria Capitalei.

Macovei: Cu Marian Munteanu, PNL a lasat cu totul Bucurestiul in bratele PSD

Marian Munteanu este al treilea candidat propus de PNL la Primaria Capitalei, dupa Cristian Busoi si Ludovic Orban.

In urma cu trei luni, Florin Zamfirescu, Marian Munteanu si Florin Colceag au infiintat Grupul Pentru Romania (GPR). "Obiectivul fundamental al GPR este sa elaboreze un proiect de tara pentru Romania care sa asigure restabilirea drepturilor de proprietate a romanilor asupra tarii lor si sa apere valorile identitare ale civilizatiei romanesti. Au fost prezenti Cezar Avramuta, Virgil Balaceanu, Constantin Cojocaru, Florin Colceag, Dinu Criste, Avram Fitiu, Ion Puscasu si Florin Zamfirescu. Si-au exprimat disponibilitatea de a participa si Dinu Giurescu, Ilie Badescu, Dan Puric", declara atunci Florin Zamfirescu. Potrivit acestuia, scopul grupului este "salvarea Romaniei".

Marian Munteanu (53 de ani) a participat activ la Revolutia din 1989 si a infiintat, pe 23 decembrie 1989, Liga Studentilor, organism pe care l-a condus pana in 1991, cand si-a terminat studiile. A fost lideril cel mai proeminent al manifestatiilor anticomuniste din Piata Universitatii ce au inceput in primavara anului 1990 pana la reprimarea lor brutala in iunie 1990.

Pe 13 iunie, Marian Munteanu a fost arestat, eliberat, iar pe 14 iunie a fost batut cu bestialitate de un grup de mineri, unul dintre ei intentionand chiar sa-l decapiteze.

Pe plan politic, Munteanu a intentionat sa candideze la alegerile prezidentiale din 2000, cu sprijinul Aliantei Nationale, partid rezultat din fuziunea dintre PUNR si Partidul National Roman, o formatiune infiintata de catre fostul director al SRI, Virgi Magureanu, insa s-a despartit la scurta vreme de aceasta formatiune.

Citeste si:
Ludovic Orban spune că Florin Cîțu are zilele numărate la șefia PNL. Motivul pentru care Ciucă sau Bode nu îi vor succeda în funcție
Ludovic Orban spune că Florin Cîțu are zilele numărate la șefia PNL. Motivul pentru care Ciucă sau Bode nu îi vor succeda în funcție
Fostul lider al liberalilor, Ludovic Orban, e de părere că actualul șef al PNL, Florin Cîțu, își va pierde funcția „în curând”, însă următorul nume la președinția partidului este...
Ludovic Orban neagă zvonurile că ar fi fost chemat la DNA. Afacerile din pandemie care au stârnit suspiciuni legate de fostul lider PNL
Ludovic Orban neagă zvonurile că ar fi fost chemat la DNA. Afacerile din pandemie care au stârnit suspiciuni legate de fostul lider PNL
Fostul lider PNL, Ludovic Orban, susţine că nu a fost implicat în achiziţiile făcute de compania UNIFARM sau de Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) în perioada pandemiei....