Ambasadorul american la Bucuresti s-a intalnit cu premierul Grindeanu la solicitarea lui Klemm

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 12:38
7257 citiri
Ambasadorul american la Bucuresti s-a intalnit cu premierul Grindeanu la solicitarea lui Klemm

Premierul Sorin Grindeanu a avut o intalnire, miercuri, cu ambasadorul american la Bucuresti, Hans Klemm, fapt confirmat de Marian Neacsu, secretarul general al PSD.

Potrivit acestuia, "intalnirea a fost programata de mai multa vreme pentru astazi", iar discutiile au fost "solicitate de Ambasada SUA".

Intrebat daca stia ca urma sa fie adoptata ordonanta Iordache, acesta a replicat ca "avea informatii despre intentia Guvernului de a aproba ordonanta", specificand insa ca "nu stia ca aceasta urma sa fie adoptata aseara".

"Dupa mine, trebuia adoptata saptamana trecuta. Si dezbaterea trebuia sa aiba loc mai devreme (...) Asa cum a spus si Liviu Dragnea, era un subiect care trebuia sa fie inchis", a adaugat Neacsu.

Legat de "beneficiarii" ordonantei, Marian Neacsu a spus ca nu stie care sunt acestia, ca nu a facut "niciun fel de analiza personal" si nici "cei de la Ministerul Justitiei nu au facut", pentru a vedea "cine scapa si cine nu".

Pesedistul a tinut sa mentioneze ca aceasta ordonanta "nu ne favorizeaza ca si partid".

Intrebat cum vede opozitia strazii, acesta a declarat ca "trebuie sa gasim o cale de comunicare cu cei din strada, sa intelegem foarte clar motivele pentru care sunt in strada".

Neacsu a admis ca forma de manifestare este una democratica, ca e important ceea ce cer protestatarii, "dar trebuie sa luam in calcul si ce spun ceilalti".

Guvernul Grindeanu a adoptat marti noaptea, fara consultarea CSM, ordonanta de urgenta care schimba Codurile Penale in favoarea unor politicieni, printre care Liviu Dragnea si Florin Iordache.

Citeste mai multe despre cum a dat Guvernul lovitura de gratie Justitiei: A modificat Codurile Penale si a trimis gratierea in Parlament "Legile le facem noi. Alta intrebare?"

De asemenea, Guvernul a trimis la Parlament, pentru aprobare in procedura de urgenta, legea gratierii si modificarea legii privind executarea pedepselor.

Faptul ca Guvernul Grindeanu a adoptat ordonanta noaptea, fara dezbatere publica si fara a mai astepta avizul CSM, consultativ dar obligatoriu, a scos in strada zeci de mii de oameni din toata tara.

CSM a decis, miercuri dimineata, cu unanimitate de voturi sa atace la CCR ordonanta Iordache, dupa ce la sedinta a participat si presedintele Klaus Iohannis.

Citeste si:
Primele tensiuni în coaliţia PNL-PSD. Mărul discordiei: banii. PSD ameninţă cu audit la Finanţe
Primele tensiuni în coaliţia PNL-PSD. Mărul discordiei: banii. PSD ameninţă cu audit la Finanţe
Coaliţia dintre PNL şi PSD dă deja semne de tensiune, la doar o săptămână de la semnarea protocolului de alianţă. Cele două partide au poziţionări diferite, în privinţa aspectelor...
Prietenia Laurei Vicol, ajunsă șefa Comisiei Juridice, cu fugara Alina Bica. Cine frecventa salonul de înfrumusețare deținut de deputata PSD
Prietenia Laurei Vicol, ajunsă șefa Comisiei Juridice, cu fugara Alina Bica. Cine frecventa salonul de înfrumusețare deținut de deputata PSD
Deputata PSD Laura Vicol, noua șefă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților, îi spune „naș” lui Ovidiu Tender (afaceristul condamnat în mega-dosarul RAFO-Carom) și deținea un salon...