Ambasadorul american la Bucuresti s-a intalnit cu premierul Grindeanu la solicitarea lui Klemm

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 12:38
7450 citiri
Ambasadorul american la Bucuresti s-a intalnit cu premierul Grindeanu la solicitarea lui Klemm
Foto: Digi 24 TV

Premierul Sorin Grindeanu a avut o intalnire, miercuri, cu ambasadorul american la Bucuresti, Hans Klemm, fapt confirmat de Marian Neacsu, secretarul general al PSD.

Potrivit acestuia, "intalnirea a fost programata de mai multa vreme pentru astazi", iar discutiile au fost "solicitate de Ambasada SUA".

Intrebat daca stia ca urma sa fie adoptata ordonanta Iordache, acesta a replicat ca "avea informatii despre intentia Guvernului de a aproba ordonanta", specificand insa ca "nu stia ca aceasta urma sa fie adoptata aseara".

"Dupa mine, trebuia adoptata saptamana trecuta. Si dezbaterea trebuia sa aiba loc mai devreme (...) Asa cum a spus si Liviu Dragnea, era un subiect care trebuia sa fie inchis", a adaugat Neacsu.

Legat de "beneficiarii" ordonantei, Marian Neacsu a spus ca nu stie care sunt acestia, ca nu a facut "niciun fel de analiza personal" si nici "cei de la Ministerul Justitiei nu au facut", pentru a vedea "cine scapa si cine nu".

Pesedistul a tinut sa mentioneze ca aceasta ordonanta "nu ne favorizeaza ca si partid".

Intrebat cum vede opozitia strazii, acesta a declarat ca "trebuie sa gasim o cale de comunicare cu cei din strada, sa intelegem foarte clar motivele pentru care sunt in strada".

Neacsu a admis ca forma de manifestare este una democratica, ca e important ceea ce cer protestatarii, "dar trebuie sa luam in calcul si ce spun ceilalti".

Guvernul Grindeanu a adoptat marti noaptea, fara consultarea CSM, ordonanta de urgenta care schimba Codurile Penale in favoarea unor politicieni, printre care Liviu Dragnea si Florin Iordache.

Citeste mai multe despre cum a dat Guvernul lovitura de gratie Justitiei: A modificat Codurile Penale si a trimis gratierea in Parlament "Legile le facem noi. Alta intrebare?"

De asemenea, Guvernul a trimis la Parlament, pentru aprobare in procedura de urgenta, legea gratierii si modificarea legii privind executarea pedepselor.

Faptul ca Guvernul Grindeanu a adoptat ordonanta noaptea, fara dezbatere publica si fara a mai astepta avizul CSM, consultativ dar obligatoriu, a scos in strada zeci de mii de oameni din toata tara.

CSM a decis, miercuri dimineata, cu unanimitate de voturi sa atace la CCR ordonanta Iordache, dupa ce la sedinta a participat si presedintele Klaus Iohannis.

Citește și:
Legea bugetului pentru 2023 urmează să fie aprobată joi de către guvern. Când ajunge în parlament
Legea bugetului pentru 2023 urmează să fie aprobată joi de către guvern. Când ajunge în parlament
Ministrul Finanţelor Adrian Câciu a anunţat luni seară, 5 decembrie, că legea bugetului de stat pe 2023 şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2023 vor fi puse marţi în...
Preşedintele Consiliului European susține că era mai optimist în urmă cu câteva luni cu privire la extinderea Schengen
Preşedintele Consiliului European susține că era mai optimist în urmă cu câteva luni cu privire la extinderea Schengen
Atacurile ruseşti cu drone şi rachete asupra infrastructurii Ucrainei şi riscul unui nou val de refugiaţi de război dinspre această ţară ar putea avea un impact asupra dezbaterii privind...