Marian Oprisan afla azi daca ajunge la inchisoare

Joi, 05 Februarie 2015, ora 07:21
3412 citiri
Marian Oprisan afla azi daca ajunge la inchisoare

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, afla joi daca va fi condamnat in dosarul Caprioara, in care este judecat de mai bine de 8 ani si in care este acuzat de coruptie.

Sentinta urmeaza sa fi data de Judecatoria Cluj-Napoca, dupa ce aceasta a decis, cu o saptamana inainte, amanarea pronuntarii. Atunci, presedintele Judecatoriei a precizat ca urma sa se mai astepte "depunerea unor concluzii scrise la dosar de la avocati si de la procuror".

Marian Oprisan mai are de asteptat pana afla verdictul in dosarul de coruptie

In acest caz, ultimul termen a avut loc pe 22 ianuarie, tot atunci judecatorul de caz transmitand ca decizia va fi anuntata peste cel putin sapte zile.

Oprisan, dezvaluiri despre diversiunile lui Adrian Nastase: In cazul meu, DNA s-a inselat, la el nu

Marian Oprisan, aproape de verdict: Seful CJ Vrancea vorbeste cu judecatorul noaptea, in somn

Marian Oprisan, prins in hora si huiduit, la Focsani: "La puscarie!" (Video)

Seful CJ Vrancea este anchetat de peste 8 ani pentru coruptie, fiind acuzat de DNA de abuz in serviciu, utilizare de credite in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, fals si uz de fals.

In acest caz, judecatorii vor sa afle cum s-au cheltuit 1,9 milioane de dolari pentru balastarea a 41 de drumuri comunale, dar si cum s-a achizitionat Complexul Turistic Caprioara.

Arestari preventive in dosarul lui Marian Oprisan

De asemenea, in acest dosar, expertele Ileana Roxana Cernea (Pintea) si Elena Valentina Musuroiu au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, pe 10 ianuarie, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie.

Ulterior, DNA a anuntat ca cele doua au fost trimise in judecata - Cernea pentru favorizarea faptuitorului, abuz in serviciu si fals intelectual si Musuroiu pentru complicitate la favorizarea faptuitorului si complicitate la abuz in serviciu.

Oprisan le scrie lui Iohannis si ambasadei SUA - cere oprirea presiunilor asupra judecatorilor

Miercuri, cu o zi inainte de pronuntarea sentintei, Marian Oprisan a transmis o scrisoare adresata presedintelui Klaus Iohannis, ambasadei Statelor Unite ale Americii, Parlamentului, Comisiei Europene, CSM, procurorilor-sefi Laura Codruta Kovesi si Tiberiu Nitu, ministrului Justitiei Robert Cazanciuc si Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, in care le-a cerut sa opreasca "presiunile asupra magistratilor judecatori".

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marian Oprisan inchisoare, #Marian Oprisan dosar Caprioara, #Oprisan sentinta Caprioara, #Oprisan sentinta dosar , #dosar
Comentarii