Oprisan le scrie lui Iohannis si ambasadei SUA - cere oprirea presiunilor asupra judecatorilor

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 23:07
3334 citiri
Oprisan le scrie lui Iohannis si ambasadei SUA - cere oprirea presiunilor asupra judecatorilor

Presedintele CJ Vrancea, vicepresedinte al PSD, Marian Oprisan, a adresat, miercuri, o scrisoare deschisa cu titlul "Opriti presiunile asupra magistratilor judecatori" presedintelui Iohannis, Parlamentului, CSM, ambasadei SUA, CE, precum si lui Cazanciuc, Nitu, Kovesi si Ciorbea.

Oprisan considera, in scrisoarea deschisa, ca decizia procurorului de caz de a da un comunicat de presa referitor la trimiterea in judecata a expertilor din dosarul sau pentru asa - zisa favorizare a faptuitorului, cu doar doua zile inainte de pronuntarea instantei in acest caz, reprezinta "un nou episod de punere a presiunii pe instanta de fond si de apel".

Marian Oprisan mai are de asteptat pana afla verdictul in dosarul de coruptie

El precizeaza, in acest sens, ca judecatorul de drepturi si libertati, Mihail Udroiu, a mentionat "cat se poate de clar" in sedinta din data de 10.01.2015, in care s-a judecat propunerea de arestare preventiva a doi dintre experti, ca nu rezulta din niciun act de urmarire penala savarsirea infractiunii de favorizare a faptuitorului.

"In acest caz, mentionarea in comunicatul DNA a unui astfel de cap de acuzare este cel putin falsa, motivata si de faptul ca pana la data trimiterii in judecata a expertilor nu a mai intervenit nimic nou", a aratat Oprisan in scrisoarea deschisa.

El considera, de asemenea, ca nu este o simpla coincidenta instrumentarea in numai trei saptamani de catre procurorul de caz a acestui dosar de abuz in serviciu.

"Mai mult chiar, graba suspecta cu care s-a decis trimiterea expertilor in judecata este o incercare de a se pune presiune si de a induce instantelor de fond, de apel si opinei publice premisele unei situatii false, care sa poata sustine asa-zisele probe administrate de catre procurorul de caz in dosarul penal aflat pe rolul instantei clujene", a mai sustinut Oprisan.

Oprisan, dezvaluiri despre diversiunile lui Adrian Nastase: In cazul meu, DNA s-a inselat, la el nu

El considera ca este "curios" faptul ca dosarul de trimitere in judecata a celor trei experti este fundamentat exclusiv pe o convorbire telefonica, care a si fost facuta publica in media si care a stat la baza fundamentarii DNA pentru propunerea de arestare preventiva a celor doi experti.

"Resping categoric incercarea de a induce opiniei publice, dar si instantelor de fond si de apel, ideea ca modul in care a fost intocmita expertiza a fost unul partinitor, astfel incat raportul final sa-mi fie favorabil. Premisa e complet falsa si nu corespunde adevarului. Acuzatia adusa expertilor, de favorizare a faptuitorului, este falsa si nu are niciun suport real.

Iar daca ar fi avut interesul sa afle adevarul in vederea intocmirii unei justitii corecte, procurorul de caz ar fi trebui sa dispuna efectuarea unei noi expertize (contraexpertiza), care sa arate daca sustinerile functionarului DNA, cuprinse intr-un raport si pe care s-a construit intregul dosar sunt corecte sau false", a mai spus Oprisan in scrisoarea deschisa.

Acuzatii de manipulare emotionala a opiniei publice

Acesta precizeaza ca respinge incercarea de manipulare emotionala a opiniei publice, care, in mod fals, poate la randul sau sa puna presiune pe instantele de judecata si astfel sa se creeze premisele unei condamnari a unei persoane, cu toate ca nu exista probe reale si cat se poate de concludente.

"In concluzie, vreau sa subliniez faptul ca, dincolo de incercarea de a influenta opinia publica si instantele de judecata, fapta reprobabila, trebuie sa spun tuturor ca am aceleasi drepturi ca oricare alt cetatean al acestei tari in ceea ce priveste egalitatea in fata legii, prezumtia de nevinovatie si dreptul de a beneficia de o audiere publica si corecta in fata unei instante competente si impartiale", a mai scris Oprisan in documentul citat.

Marian Oprisan: Iohannis e un mare castig pentru romani - De ce nu a fost votat Ponta

Marian Oprisan, aproape de verdict: Seful CJ Vrancea vorbeste cu judecatorul noaptea, in somn

El mentioneaza ca in timpul urmaririi penale din dosarul 271/231/2010 i-a fost incalcat dreptul la aparare de catre procurorul de caz "intr-un mod barbar", dupa ce in anul 2005, in luna octombrie, s-a inceput urmarirea penala impotriva sa intr-un "dosar politic" facut "la ordinul" dat de Traian Basescu, dupa un "rechizitoriu insailat de sus si pana jos cu falsuri si minciuni".

Oprisan a mai aratat ca DNA a formulat patru cereri de stramutare, din care doua au fost admise de ICCJ, ca noua ani s-a prezentat in fata Justitiei din respect pentru lege si adevar, ca in acest timp nu a facut nicio cerere de amanare in dosar si ca in toata aceasta perioada a trait "teama unei erori judiciare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Oprisan scrisoare Iohannis, #Oprisan scrisoare ambasada SUA, #Oprisan presiuni judecatori , #dosar