Oprisan: Nu ca ii spun eu, dar Geoana ar trebui sa isi dea demisia

Vineri, 18 Decembrie 2009, ora 12:16
2137 citiri
Oprisan: Nu ca ii spun eu, dar Geoana ar trebui sa isi dea demisia

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprisan, a declarat vineri ca nu el ii cere demisia lui Mircea Geoana, dar ar trebui sa si-o dea singur, asa cum se face in orice tara democratica atunci cand un lider pierde alegerile.

"Evident ca o sa ridic aceasta problema (demisia lui Mircea Geoana n.red.) astazi (vineri n.red.) la Comitetul Executiv. Eu nu il sfatuiesc sa isi depuna sau nu mandatul, dar va veni un moment in care va trebui sa si-l depuna fara sa-i ceara cineva. Daca dansul castiga, mergea la Cotroceni, daca a pierdut sa isi depuna mandatul, asa cum se face in fiecare tara democratica", a spus liderul PSD Vrancea.

Marian Oprisan a afirmat ca in ciuda faptului ca liderul PSD a cerut vot de incredere, acesta se acorda doar la Congresul partidului.

"Eu nu va dau nume cu cei care ar trebui sa plece. Toti cei care se stiu lipsiti de performanta, iar aici vorbim de un sir lung de greseli, cum ar fi suspendarea lui Basescu pe care am dus-o la referendum. Sunt cei care si-au batut joc de munca sutelor de mii de membri si PSD.

Eu si in 2004 am misunat si in jurul lui Nastase, dar cand a pierdut i-am cerut acelasi lucru. Nu este niciun fel de inconsecventa. Eu sustin grupul de interese al Romaniei. Trebuie sa intelegeti un singur lucru: nu putem sa ne jucam nici cu viitorul romanilor, dar nici cu viitorul PSD. Cred ca ar trebui ca la Congres Geoana sa vina cu demisia si daca congresul il reinvesteste ok, daca nu exista si alte variante", a mai precizat liderul PSD Vrancea.

Marian Oprisan a mai mentionat ca PSD va face o Opozitie constructiva care va sanctiona din Parlament marile greseli ale guvernarii.

"Trebuie sa putem rezolva lucrurile cat mai rapid ca romanii sa isi poata primi salariile sau pensiile. Nu stiu daca sa va spun daca as fi de acord sau nu ca Marian Sarbu sa fie ministru. Ar trebui ca pentru sase luni de zile sa oferim un muratoriu guvernului actual si sa ne dam mana toti, presedintele, Parlamentul si administratiile tarii.

Deci eu spun cat se poate de clar ca avem nevoie de luciditate si responsabilitate. Daca puterea actuala duce lipsa de cadre si PSD ar putea o mana de ajutor ca sa mearga lucrurile bine", a conchis Oprisan.

Citeste si:
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...
Comentarii