Oprisan nu exclude o candidatura la prezidentiale: PSD arata mai frumos fara Dragnea

Marti, 28 Mai 2019, ora 12:33
6760 citiri
Oprisan nu exclude o candidatura la prezidentiale: PSD arata mai frumos fara Dragnea
Foto: Ziare.com

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprisan, nu exclude o eventuala candidatura la alegerile prezidentiale.

Intrebat de jurnalisti, marti, inaintea Biroului Permanent al partidului, daca intentioneaza sa isi depuna candidatura pentru cea mai importanta functie din stat, Oprisan nu a spus nici da, nici nu. A subliniat insa ca "in ranita fiecarui soldat poate sa stea bastonul de maresal"

"Stiti cum e. Politicienii au o cariera si au un parcurs. Eu zic ca, in principiu, in ranita fiecarui soldat poate sa stea bastonul de maresal. Dar nu pot sa spun acum acest lucru. Vreau sa ne intelegem, nu vorbim de prezidentiale in acest moment. Au fost europarlamentare", a declarat Marian Oprisan.

De altfel, vicepresedintele PSD, Robert Negoita, a fost intrebat marti daca a existat luni seara o intalnire la hotelul sau intre mai multi membri PSD la s-a discutat si posibilitatea ca Marian Oprisan sa fie candidatul partidului la alegerile prezidentiale.

Negoita a confirmat ca intalnirea a existat, dar a negat ca s-a discutat despre o eventuala candidatura la prezidentiale. "Nu s-a discutat despre domnul Oprisan nimic", a spus Negoita.

Totodata, Marian Oprisan nu a exclus nici varianta unei candidaturi pentru sefia PSD.

"Cel mai bun coleg dintre noi, in cadru statutar si congres. E prematur (sa spuna daca va candida la sefia PSD - n.red.) ", a precizat liderul PSD Vrancea.

In ceea ce priveste rezultatul slab obtinut in Vrancea la europarlamentare, Oprisan a spus ca alegerile nu au fost pierdute de el, ci de PSD-ul lui Dragnea.

"Nu am pierdut eu alegerile la Focsani si in Vrancea, le-a pierdut PSD-ul lui Liviu Dragnea. Alegerile in Romania au fost pierdute pe actiunile lui Dragnea. Eu am avut pozitii divergente permanente", a spus Oprisan.

Totodata, intrebat cum arata acum PSD, fara Liviu Dragnea, Oprisan a replicat: "PSD arata mai frumos".

PSD alege succesorul lui Dragnea

Social-democratii vor sta toata ziua de marti in sedinte pentru a stabili ce strategie vor aborda in perioada urmatoare, dupa ce liderul lor, Liviu Dragnea, a fost condamnat luni la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare.

Urmareste, in format LIVE TEXT, cum decurge sedinta PSD

La ora 11:00 a inceput Biroul Permanent National al PSD, iar de la ora 18:00 social democratii se reunesc in sedinta Comitetului Executiv.

Totodata, grupurile parlamentare reunite vor avea o intalnire in jurul pranzului pentru a decide pe cine vor propune in locul lui Liviu Dragnea la sefia Camerei Deputatilor.

PSD trebuie sa stabileasca si data la care va avea loc congresul partidului, in cadrul caruia va fi ales noul lider.

Pana atunci, interimatul ar putea fi preluat de Viorica Dancila, tinand cont ca in acest moment ea este numarul doi din PSD, fiind presedintele executiv. Aceasta decizie va fi luata insa in CEx, asa ca ramane de vazut daca social-democratii o doresc sau nu pe Dancila la sefia PSD pana la congres.

#Marian Oprisan candidat presedintie, #Marian Oprisan candidat presedinte PSD , #PSD