Oprisan primeste de la guvern peste 4 milioane de euro pentru a sarbatori "Vrancea eroica" din primul Razboi Mondial

Vineri, 07 Iulie 2017, ora 20:20
4128 citiri
Oprisan primeste de la guvern peste 4 milioane de euro pentru a sarbatori "Vrancea eroica" din primul Razboi Mondial

Guvernul a hotarat sa aloce suma de 19,3 milioane lei (4,2 milioane euro) pentru autoritatile locale din judetul Vrancea, din Fondul de rezerva al Executivului, pentru a organiza in vara acestui an Centenarul Primului Razboi Mondial - Vrancea eroica.

Aproximativ 71% din acesti bani vor fi folositi pentru "lucrari de interes public", precum asfaltarea unui drum judetean, construirea unui parc si a doua poduri.

Actiunile vor fi coordonate de Consiliul Judetean Vrancea, condus de Marian Oprisan (PSD).

Cum sunt defalcati banii

Banii vor fi folositi si pentru manifestari si actiuni comemorative, stiintifice si cultural-artistice. In Vrancea va fi organizata o expozitie fotografica, o gala de film, concursuri si alte actiuni, care vor costa aproximativ 3,7 milioane lei.

O alta parte a banilor va fi folosita pentru actiuni de restaurare, reabilitare si conservare a monumentelor, precum ansamblul Statuia Victoriei de la Tisita - Marasesti, reabilitarea si amenajarea parcului Joffre, din Marasesti, si refacerea marcajelor bataliilor de pe teritoriul judetului realizate dupa Primul Razboi Mondial. Aceste cheltuieli se ridica la 1,8 milioane lei.

Restul banilor, 13,8 milioane lei, vor fi folositi pentru "lucrari de interes public", potrivit hotararii.

Astfel, se vor realiza lucrari pentru realizarea unui pod armat pentru paraul Alba, in satul Racoasa, de 4,8 milioane lei, lucrari de intretinere si asfaltare a DJ 205I, de 2 milioane lei, lucrari de realizare a unui pod peste paraul Dragomira, la Soveja, in valoare de 4 milioane lei, si realizarea unui Parc al Memoriei Nationale, "Stejarii Romaniei- 100 de ani de istorie si demnitate", cu 335.000 de puieti de stejar, in valoare de 3 milioane dlei.

Eventualele sume ramase neutilizate dupa organizarea evenimentului se restituie la bugetul de stat.

Organizarea manifestatiilor a fost aprobata de Guvern in luna septembrie, sub egida actiunilor dedicate Centenarului Primului Razboi Mondial, pana in 2019, dar nu erau prevazute si sumele necesare.

Presedintele CJ Vrancea, Marian Oprisan, presedinte si al UNJR, a cerut acesti bani in luna iunie Guvernului Grindeanu, hotararea fiind insa aprobata abia acum.

Citeste si:
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
În ultimele luni scena politică din România a devenit înghesuită cu numeroase noi partide care vor la alegerile din 2024 să detroneze PSD și PNL în opțiunile electoratului. Cu toate astea,...
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, duminică, la premierea echipelor finaliste ale unui concurs sportiv desfăşurat între şcolile bucureştene, că dezvoltarea sportului de...