Marian Oprisan nu e de acord cu OUG pe Justitie: Intotdeauna este o linie rosie

Luni, 25 Februarie 2019, ora 12:31
6130 citiri
Marian Oprisan nu e de acord cu OUG pe Justitie: Intotdeauna este o linie rosie

Marian Oprisan, vicepresedinte PSD, sustine ca este nevoie de corectarea OUG care vizeaza Justitia.

Sectia de investigare a magistratilor trebuie sa ramana componenta a Ministerului Public si sa se afle sub jurisdictia procurorului general, a spus Marian Oprisan.

"Dupa parerea mea, acest aspect, ca si ceea ce s-a intamplat cu DNA la un moment dat, trebuie reglementat, pentru ca toate sectiile de procurori din Romania trebuie sa fie sub Ministerul Public, sub procurorul general. (...)

Mesajele din afara (afara tarii - n.red.) trebuie privite in nota lor (...) si trebuie analizate si vazut ce trebuie sa luam bun si sa dam la o parte ceea ce e strict politic sub aspectul unor abordari. (...)

Eu cred ca aceasta ordonanta trebuie pusa in nota constitutionala si legala, iar eu cred ca Sectia pentru anchetarea magistratilor trebuie sa ramana componenta Ministerului Public si sa fie sub jurisdictia evidenta a procurorului general, ca sa poata exista control ierarhic in baza prevederilor constitutionale", a precizat Oprisan, inaintea sedintei Biroului Permanent National al PSD, ce se desfasoara la Palatul Parlamentului.

In ceea ce priveste intalnirea care va avea loc intre prim-ministrul Viorica Dancila, reprezentantii CSM si ai asociatiilor profesionale ale magistratilor, el a spus ca discutiile vor rezolva tensiunile generate de OUG 7/2019.

"Nu am citit inca ordonanta, dar eu cred ca doamna prim-ministru, azi, in urma discutiilor pe care le va avea cu asociatiile de specialitate si cu reprezentantii CSM, vor rezolva aceasta situatie. (...) Justitia trebuie sa fie independenta, dar - o spun cu toata responsabilitatea - abuzurile magistratilor trebuie pedepsite, asa cum sunt pedepsite toate infractiunile in Romania. (...)

Nu toate asociatiile de specialitate nutresc acelasi punct de vedere si atunci lucrurile trebuie spuse cat se poate de clar. Ce nu este independent? Ceea ce a facut doamna Monica Macovei? Ceea ce a facut doamna Raluca Pruna sau ceea ce a facut Guvernul PSD?", a mentionat el.

Citeste si:
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Încă 7 miniştri mai au diplome de doctori, în afara premierului Nicolae Ciucă: Bogdan Aurescu, Cătălin Predoiu, Alexandru Rafila, Virgil Popescu, Lucian Bode, Vasile Dîncu şi Sorin...
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...