DNA a clasat din lipsa de probe dosarul lui Marian Petrache, in care era acuzat de luare de mita si santaj

Vineri, 02 Februarie 2018, ora 20:07
4036 citiri
DNA a clasat din lipsa de probe dosarul lui Marian Petrache, in care era acuzat de luare de mita si santaj
Foto: Facebook/Marian Petrache

Directia Nationala Anticoruptie a decis sa claseze dosarul in care Marian Petrache, presedinte CJ Ilfov, era suspectat de luare de mita si santaj, deschis in luna februarie 2017.

Petrache a comentat decizia, sustinand ca e nevoie de continuarea luptei anticoruptie, dar si de o lege a raspunderii magistratilor, arata Mediafax.

"In Romania a fost si inca este coruptie si lupta impotriva coruptiei trebuie sa continue. In acelasi timp, consider ca nu trebuie sa fie facute abuzuri asupra niciunui om, indiferent daca este sau nu om politic. Acesta este motivul pentru care nu vreau sa dezvolt, nu vreau sa se interpreteze.

Eu, fiind om politic si intamplandu-mi-se ce mi s-a intamplat, nu vreau sa se traga concluzia ca lupta impotriva coruptiei nu este necesara. Insa este nevoie si de o lege a raspunderii magistratilor, la fel cum procurorii trebuie sprijiniti printr-o legislatie adecvata in lupta impotriva coruptiei", a scris Marian Petrache, presedinte CJ Ilfov, pe pagina de Facebook.

DNA a clasat pe data 9 ianuarie dosarul lui Marian Petrache, presedintele Consiliului Judetean Ilfov, deschis anul trecut in baza unui denunt facut din inchisoare de fostul primar al localitatii Jilava, Adrian Mladin.

"La data de 9 ianuarie, procurorii din cadrul DNA au dispus solutia clasarii fata de persoana mentionata pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si santaj intrucat faptele nu exista, deoarece, in cauza, nu au fost descoperite probe care sa stabileasca o legatura intre foloasele primite de inculpat si anumite actiuni sau inactiuni ale acestuia, din perspectiva calitatii sale de secretar de stat in cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care sa-i produca anumite beneficii martorului", precizeaza DNA, citata de Agerpres.

Potrivit declaratiilor de anul trecut ale lui Petrache, ar fi fost acuzat de fostul edil ca a primit cadou o excursie la Monte Carlo.

"Acum noua ani, primarul de la Jilava si-a schimbat buletinul pe Bucuresti, dupa ce a iesit primar, si stiti ca daca iti schimbi buletinul pierzi mandatul de primar. S-a dus la prefect sa nu-l demita. Spune ca l-am santajat dupa aia eu, ca sa nu spun ca si-a schimbat buletinul doua zile. As fi primit o excursie la Monte Carlo.

El mi-a platit, ca el mi-a cumparat biletul prin ordin. Am fost la Monte Carlo. E arestat, e condamnat. Cum sa imi santajez eu propriul primar? Demisionez din functiile pe care le am in partid. Sunt ales la Consiliu Judetean, nu am de ce sa demisionez", a declarat Marian Petrache dupa ce a luat la cunostinta acuzatiile, in februarie 2017.

Citeste si Marian Petrache, acuzat de DNA ca a luat mita o excursie la Monte Carlo. Va demisiona din toate functiile din PNL

Amintim ca, joi, DNA a anuntat si clasarea dosarelor a 7 ministri in Dosarul Microsoft. Iata explicatiile Laurei Codruta Kovesi despre acest caz.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Marian Petrache dosar clasat, #DNA clasat dosar Marian Petrache, #Marian Petrache DNA , #stiri Marian Petrache