Seful campaniei electorale a PNL: Daca PSD ia sub 40%, isi ia adio de la Cotroceni

Vineri, 21 Martie 2014, ora 08:42
1946 citiri
Seful campaniei electorale a PNL: Daca PSD ia sub 40%, isi ia adio de la Cotroceni

Seful campaniei electorale a PNL, Marian Petrache, spune ca daca PSD nu ia peste 40% din voturi la europarlamentare, Victor Ponta nu va castiga prezidentialele din toamna. In plus, acestuia i-ar trebui 8% din electoratul de dreapta pentru a ajunge presedinte.

"Ati vazut ca Ponta spune mereu: ma decid dupa 25 mai. Categoric vrea sa vada si rezultatul la europarlamentare - eu il vad sub 40%. Daca ia 38-39% sigur e in afara Cotroceniului. Eu spun ca daca PSD ia sub 40% trebuie sa isi ia categoric 'adio' de la Cotroceni", a spus Marian Petrache intr-un interviu pentru EVZ.

Ponta: 49% candidez la presedintie. As nominaliza un liberal pentru premier

Seful campaniei electorale a PNL, intrebat cu cine ar putea face PNL-ul majoritate dupa castigarea presedintiei, a povestit o solutie propusa de Crin Antonescu.

"La o discutie pana sa iesim noi (de la guvernare, n.r.), Crin zice: daca facem guvernul, cu cine il facem? Si eu am zis: cred ca in situatia actuala, cu guvern de uniune nationala ar fi varianta cea mai fezabila pana la prezidentiale, ca sa fie liniste in tara. Si el a zis: nu, cu PSD ca sa vada si ei cum e sa lucrezi cu prim-ministru de la PNL", a relatat Petrache.

Politicianul liberal, care este si presedintele CJ Ilfov, spune ca tactica PSD fata de liberalii din teritoriu este deocamdata de nonagresiune.

"Comanda de la Centru este una de tatonare, de expectativa, nu un atac direct. Eu cred ca pe masura ce ne apropiem de europarlamentare, care au o miza foarte mare, cred ca PSD isi va da la o parte aceasta perdeluta cu care isi acopera chipul si ne vor toca peste tot", a spus Marian Petrache.

Scopul acestei tactici, arata Petrache, e "de a ciupi" din electoratul de dreapta. "Declaratiile de dragoste" fata de liberali, facute de premierul Victor ponta, au aceeasi tinta, crede el.

"Nu cred in sinceritatea lor. Victor Ponta este constient ca, daca nu ciupeste o parte din electoratul de dreapta, el nu are cum sa iasa presedinte. Pe toate sondajele, ei mai mult de 43% nu pot sa ia. Deci cam 8%", a mai spus Petrache, aratand cat trebuie "sa ciupeasca" Victor Ponta.

Citeste si:
Cum s-a înecat ADN-ul german în oceanul proastelor obiceiuri autohtone
Cum s-a înecat ADN-ul german în oceanul proastelor obiceiuri autohtone
Mă simt înșelat. N-ar fi prima oară când mi se întâmplă, doar că de astă dată cel care mi-a facut-o are funcția supremă în stat. L-am votat de două ori. Prima dată am zis că nu...
Diana Șoșoacă a făcut din nou circ în Parlament: "Numai evreii trebuiau să arate un document ca să meargă la alimentară si la lucrurile normale"
Diana Șoșoacă a făcut din nou circ în Parlament: "Numai evreii trebuiau să arate un document ca să meargă la alimentară si la lucrurile normale"
Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut din nou scandal în Parlament miercuri, 27 octombrie, după ce Simona Spătaru (USR) le-a cerut colegilor să voteze pentru obligativitatea certificatului...
Sursa: Ziare.com