Parlamentul a aprobat un nou sef in conducerea ASF

Marti, 30 Septembrie 2014, ora 20:03
2218 citiri
Parlamentul a aprobat un nou sef in conducerea ASF

Plenul Parlamentului a aprobat, marti, numirea lui Cornel Coca Constantinescu in functia de prim vicepresedinte al Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), post ramas vacant dupa demisia lui Marian Sarbu.

In aceeasi sedinta de plen comun, senatorii si deputatii i-au numit pe Marius Vorniceanu in functia de vicepresedinte executiv al ASF in sectorul asigurarilor-reasigurarilor si pe Daniel Stefan Armeanu ca membru neexecutiv al ASF.

Presedintele ASF dezvaluie cati angajati au plecat pana acum din instututie

Doua din cele trei posturi de la ASF erau vacante ca urmare a demisiei lui Marian Sarbu din functiile de prim-vicepresedinte, respectiv membru neexecutiv. De asemenea, functia de vicepresedinte a ramas vacanta ca urmare a revocarii lui Corneliu Silviu Moldoveanu.

Votul a fost secret, toate candidaturile fiind aprobate cu cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor prezenti.

Marian Sarbu a demisionat din functia de prim-vicepresedinte al ASF

Marian Sarbu a demisionat in luna iulie de la conducerea ASF, dupa ce Curtea Constitutionala a admis cererea PDL si PNL in acest sens. Cele doua partide au reclamat la CCR ca Sarbu nu are experienta de peste 9 ani, asa cum cere legea.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) este autoritate administrativa autonoma, de specialitate, cu personalitate juridica, independenta, autofinantata.

Institutia a fost infiintata prin ordonanta de urgenta, ca urmare a reorganizarii Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (C.N.V.M.), Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (C.S.A.) si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (C.S.S.P.P.).

Numirile in functiile de conducere sunt aprobate de Parlament, in sedinta de plen reunit, la propunerea grupurilor parlamentare.

G.F.

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...