Marian Sarbu, preferat la conducerea unui Minister al Fondurilor Europene - Sondaj

Joi, 28 Iulie 2011, ora 14:19
1574 citiri
Marian Sarbu, preferat la conducerea unui Minister al Fondurilor Europene - Sondaj
Foto: Arhiva

Liderul UNPR Marian Sarbu este preferat de cititorii Ziare.com pentru a prelua sefia unui nou minister, cel a Fondurilor Europene, dupa cum reiese dintr-un sondaj online efectuat recent.

Sondajul s-a desfasurat in perioada 20.07.2011 - 27.07.2011 si la el au participat 3.308 cititori Ziare.com.

Cine ar trebui sa conduca Ministerul Fondurilor Europene? - Sondaj Ziare.com

Marian Sarbu a primit 28.45% din numarul total al voturilor participantilor, fostul comisar european Leonard Orban - 23.43%, ministrul Turismului Elena Udrea - 12.73%, ministrul Muncii Sebastian Lazaroiu - 3.48%, iar seful Departamentului de Afaceri Europene Bogdan Manoiu doar 1.00%.

22.37% dintre respondenti ar vedea pe altcineva la sefia noului minister, din afara listei prezentate, iar 8.54% au spus ca nu sunt interesati de acest subiect.

Guvernul a luat in discutie, in data de 27 iunie, infiintarea unui minister care sa accelereze accesarea banilor din finantari de la Bruxelles si liderii tuturor formatiunilor aflate la putere s-au declarat de acord cu aceasta initiativa.

Coalitia discuta infiintarea unui nou minister

"Acest minister ar ajuta. Polonia este un exemplu pe care noi il dam de fiecare data, pentru ca a mers foarte bine acolo accesarea fondurilor europene, dupa ce au centralizat gestionarea fondurilor europene intr-un singur minister, la ei a crescut rata de absorbtie. La noi se pune problema infiintarii unui minister care sa se ocupe de coordonarea tuturor programelor operationale care sa ne reprezinte in relatia cu Comisia Europeana, iar ministrul respectiv sa nu faca decat asta, sa se ocupe doar de fondurile europene. Cred ca este o idee buna", a explicat ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea.

Si presedintele Traian Basescu si-a reafirmat luni sustinerea pentru infiintarea acestui nou minister. Potrivit sefului statului in prezent, structuri precum UCVAP, ANRMAP, ACIS, cerute de regulamentele UE, "sunt anexate pe ici, pe colo sau sunt freelanceri", iar acestea trebuie sa fie concentrate in coordonarea unui ministru. Intrebat cine ar putea ocupa postul de ministru, Basescu a raspuns ca "in primul rand trebuie sa fie un om credibil la Bruxelles". "Nu fac un secret din a va spune ca stiu cine va fi, e convenit cu premierul. Si va fi la momentul la care Parlamentul este aici", a mai spus el.

La randul sau, liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat miercuri ca la infiintarea Ministerului Fondurilor Europene Parlamentul trebuie sa se exprime doar asupra noului ministru, ce va fi audiat de comisii, si nu asupra intregului Guvern, deoarece nu e vorba de modificarea programului de guvernare.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#minister fonduri europene, #Marian Sarbu ministru, #ministru fonduri europene , #stiri Marian Sarbu