Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

UNPR: Masurile de reducere vor fi valabile pana la 1 ianuarie 2011

Duminica, 06 Iunie 2010, ora 13:23
2415 citiri
UNPR: Masurile de reducere vor fi valabile pana la 1 ianuarie 2011
Foto: Romania Libera

Presedintele UNPR, Marian Sarbu, a declarat duminica ca masurile de reducere a pensiilor si salariilor, pentru care isi va asuma luni raspunderea Guvernul Boc, vor fi temporare, adica pana la data de 1 ianuarie 2011.

"Noi consideram, mult mai mult decat au facut-o alte partide, si o spunem foarte raspicat, ca aceste masuri au un caracter strict temporar. Am solicitat si solicitam in continuare, inclusiv partidului de guvernamant si premierului, sa se exprime in mod explicit ca, cel putin in privinta pensiilor, pana la 1 ianuarie 2011, daca s-ar putea mai devreme cu atat mai bine, dar incepand cu 1 ianuarie, valoarea acestora sa revina la nivelul pe care l-au avut inainte de diminuarea aceasta de 15%", a subliniat duminica Sarbu, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

De asemenea, presedintele UNPR a apreciat ca, tot de la 1 ianuarie 2011, salariile din sistemul bugetar ar putea reveni la valoarea pe care au avut-o inainte de reducere, daca se vor face restructurari eficient, in anumite institutii.

"Nu suntem adeptii unei disponibilizari masive, dar nicio alta tara din Europa nu consuma 9,2% din PIB pentru cheltuieli de personal, adica aproape dublu fata de cat consumam in anul 2004. Bugetul nu mai poate sa suporte o astfel de povara si atunci, in conditiile in care se fac ajustarile necesare, cei care vor ramane in sistemul bugetar vor trebui sa revina la salariile pe care le au in acest moment.

Convingerea noastra este ca la 1 ianuarie 2011 putem sa revenim la valorile din acest moment. UNPR a facut demersurile necesare si pensia sociala minima garantata a ramas neatinsa. De asemenea, ne-am luptat ca salariul minim pe economie si venitul minim garantat sa ramana neatinse", a mai mentionat acesta.

UNPR propune reducerea cu 25% a fondului de salarii, nu a salariilor individuale

Marian Sarbu a reiterate ideea ca UNPR, ca partid de centru-stanga, a incercat sa salveze standardele sociale minime, "adica ceea ce, in situatii economice grave, ar trebui sa garanteze fiecare stat in masura posibilitatilor economice pe care le are".

Oprea: Sprijinim Guvernul Boc

Tot duminica, Gabriel Oprea a reafirmat sprijinul UNPR pentru Guvern, sustinand

faptul ca masurile ce vor fi luate sunt temporare si exprimand convingerea ca la 1 ianuarie 2011 acestea vor inceta.

"Daca romanii nu sunt solidari, toata tara se poate prabusi. Este foarte important ca toate partidele politice, toti parlamentarii, indiferent de culoarea politica sa inteleaga ca interesul national trebuie sa stea deasupra oricaror altor interese. Iar in aceasta perioada, toti trebuie sa avem un singur interes: depasirea crizei economice. UNPR sprijina guvernul, sprijina tara pentru depasirea crizei", a mai spus presedintele executiv al UNPR.

UNPR va propune marti un pachet de masuri proactive anticriza

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Marian Oprea UNPR pensii, #reducere pensii salarii, #masura temporara 2011 , #stiri Marian Sarbu