Vanghelie: L-am vizitat pe Adrian Nastase la penitenciar si am fost impresionat

Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 00:01
2774 citiri
Vanghelie: L-am vizitat pe Adrian Nastase la penitenciar si am fost impresionat

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, joi seara, in cadrul unei emisiuni de televiziune, ca l-a vizitat pe Adrian Nastase la inchisoare si ca a fost impresionat de situatia sa, dar ca "asa a fost sa fie viata".

El a vorbit, in cadrul emisiunii de la Realitatea TV, despre toti cei patru lideri pe care i-a avut PSD pana in prezent, apreciind ca Ion Iliescu "este cel mai bun om politic din Romania" si ca Adrian Nastase a fost "cel mai bun prim-ministru din Romania".

"As incepe cu Ion Iliescu. Cred ca este cel mai bun om politic din Romania. Oliviu Gherman a fost un om deosebit. Adrian Nastase a fost un lider puternic, un lider eficient care a manageriat foarte bine problemele din societatea romaneasca. Cred ca a fost cel mai bun prim-ministru din Romania. Guvernul Nastase a realizat multe lucruri pentri Romania. Pe Adrian Nastase il stiam cand veneam la birou si cand pleca acasa. Adrian Nastase de obicei venea la 9 fara 10, la fara 5 era la birou, indiferent ca venea de la Corabia, de la Olt.

Cred ca asa a fost sa fie viata. Am fost si la el la penitenciar, am ramas impresionat, cu o luna sau trei saptamani inainte sa iasa. El insusi isi da seama unde a gresit si o recunoaste in modul sau intelectual (...). Cred ca l-au incurcat unii prieteni la vremea respectiva, pentru ca Nastase nu le dadea ocazia sa vorbeasca despre anumite lucruri. Astazi, Romania a pierdut un lider pe o perioada destul de grea", a declarat Marian Vanghelie.

Despre Mircea Geoana, liderul organizatiei PSD Bucuresti a spus ca este "un om bun, un intelectual, la fel ca Nastase", dar ca "partidul asta nu-i usor" si ca cea mai mare greseala a sa a fost ca "a fost foarte credul, a crezut in toata lumea". "Mircea Geoana a avut calitatile lui, este un diplomat, dar a avut probleme din cauza de a intelege partidul", considera Marian Vanghelie.

In luna martie, vicepresedintele partidului Marian Vanghelie declara despre Adrian Nastase ca "este o institutie" si ca "nu are nevoie de o functie in mod deosebit". De asemenea, Vanghelie a spus atunci despre Adrian Nastase ca "a fost premierul care a guvernat cel mai bine" si ca "a fost o decizie politica condamnarea lui Adrian Nastase".

Citește și:
Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
USR Iași se află din nou în mijlocul unor tensiuni majore după ce trei membri au anunțat deja că vor să candideze pentru primărie în timp ce unii cer inclusiv dizolvarea conducerii....
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
PNL și PSD se află în mijlocul mai multor tensiuni, atât din cauza legilor Educației criticate în spațiul public de mai mulți social-democrați, dar și a taxei de solidaritate față de...