Ziare.com

Scandalul Bordei: Vanghelie versus Videanu

Sambata, 14 Iulie 2007, ora 23:28

   

Scandalul Bordei: Vanghelie versus Videanu
Primarul sectorului 5 Marian Vanghelie a prezentat, sambata, doua solutii pentru pastrarea Parcului Bordei - anularea deciziei lui Traian Basescu de cand era primar sau expropierea, despre care Adriean Videanu a aratat ca nu sunt in atributiile pe care i le ofera legea.



"Adriean Videanu ar putea, printr-o dispozitie de primar general, sa dispuna revocarea dispozitiei lui Traian Basescu. Sa revina la forma initiala - poate sa faca asta - printr-o simpla dispozitie de primar", a spus Vanghelie sambata, la Realitatea Tv, acuzandu-l pe primarul de Bucuresti, Adriean Videanu ca nu ar vrea sa salveze destinatia de parc a Bordeiului.



"Legea 215, a administratiei locale, permite ca si o hotarare a Consiliului General de acum sapte ani sa fie schimbata si modificata printr-o dispozitie de primar general. Se face exproprierea pentru utilitate publica. Ii dai omului un milion-doua, se face calculul - pentru ca omul are pe acte niste bani pe care i-a platit - se reactualizeaza cu penalitati cu tot", a aratat Vanghelie.



A doua varianta este, in opinia lui Vanghelie, exproprierea: "Daca Videanu trece de o anumita limita, eu si societatea civila vom merge la guvern si vom incerca expropriere prin hotarare de Guvern".



Primarul general al capitalei, Adriean Videanu a explicat - printr-o interventie telefonica in emisiunea in care era invitat Vanghelie - ca nu poate aplica nimic din ceea ce spune primarul sectorului 5, pentru ca nu ii permite legea. "Nu pot, prin dispozitie de primar general, sa anulez dispozitia fostului primar general. Era un termen de atac de 30 de zile. La trei ani dupa ramanerea definitiva a acelei dispozitii nu am cale de atac administrativa pentru anularea acelei dispozitii", a precizat Videanu.



Legat de expropriere, primarul general a precizat: "Potrivit Legii 33, privind exproprierea pentru cazuri de utilitate publica, nu exista posibilitatea exproprierii pentru spatii verzi la primarie. Deci legal nu am cum sa expropriez decat pentru lucrari de utilitate publica, cum este infractructura. Guvernul are cu totul si cu totul alte posibilitati decat administratia locala, conform Legii 33", a precizat Videanu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1197 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dle Primar Videanu aratati presei componenta Consiliului municipal din perioada dlui Basescu

Pentru stoparea strategiei lui Vanghelie de a ajunge Primarul capitalei si pentru ca adevarul sa-si faca aparitia ar fi normal sa aratati ca afacerea in discutie a fost aprobata si acceptata de toti Consilierii municipali PSD care l-au obligat pe primar sa semneze deciziile pesedistilor.Sunteti prea ingaduitor fata de tusea nervoasa si mincinoasa a lui Vanghelie.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor