Videanu si Vanghelie nu vor mai fi audiati in procesul de calomnie

Joi, 17 Aprilie 2008, ora 13:27
1173 citiri
Videanu si Vanghelie nu vor mai fi audiati in procesul de calomnie

Magistratii Judecatoriei Sectorului 2 au renuntat sa-i mai audieze pe Adriean Videanu, edilul Capitalei, si pe Marian Vanghelie, primarul sectorului 5, in procesul de calomnie in se judeca cei doi, si au fixat un nou termen pentru data de 28 mai, relateaza NewsIn.

In sedinta de miercuri, 16 aprilie, instanta a revenit, din oficiu, asupra probei cu interogatoriul partilor, si a decis ca nu mai este utila cauzei.

Judecatoria Sectorului 2 a inregistrat, in data de 26 septembrie 2007, cererea de chemare in judecata a primarului Capitalei impotriva lui Marian Vanghelie, pentru calomnie, in care se solicita daune morale in valoare de 110.000 de lei.

"Incepand cu luna iulie 2007, profitand de expunerea mediatica pe care i-o confera pozitia de Primar al Sectorului 5, Bucuresti, si de presedinte al organizatiei PSD Bucuresti, paratul Vanghelie a declansat o varitabila campanie de denigrare la adresa mea, atat personal cat si in calitate de primar al Municipiului Bucuresti", se arata in cererea formulata de Videanu.

Primarul Capitalei sustine ca Vanghelie dezinformeaza opinia publica si "incearca sa submineze activitatea desfasurata de primarul Capitalei, in scopul obtinerii unui profit de imagine, pe teme sensibile pentru bucuresteni".

In plus, Videanu sustine ca primarul Sectorului 5 a profitat de scandalul iscat de trecerea parcului Bordei din proprietatea Primariei Capitalei in posesia lui Costica Constanda, si l-a numit, in public, "magar", "hot" si "nemernic", pe motiv ca nu a trimis un reprezentant juridic la proces.

El mai sustine ca Vanghelie a facut afirmatii calomnioase si in legatura cu un teren de pe Splaiul Dambovitei - Abatorul Bucuresti, sustinand, public, ca primarul Capitalei vrea sa devina proprietar al terenului respectiv.

"In conditiile in care, prin declaratiile defaimatoare la adresa mea, s-a produs un prejudiciu constand in atingere adusa demnitatii si onoarei rezulta ca paratul Vanghelie urmeaza sa raspunda pecuniar, in temeiul raspunderii civile delictuale, pentru daunele morale pricinuite", isi justifica Adriean Videanu pretentiile, invederand instantei ca suma acordata cu titlu de daune morale o va folosi in scopuri caritabile, prin donarea acesteia, in intregime, unei fundatii umanitare.

In intampinarea depusa, Vanghelie sutine ca Videanu s-a expus, prin functia publica detinuta, unui control al faptelor sale, si ca, potrivit CEDO, "autoritatile unui stat democratic trebuie sa tolereze critica, chiar si atunci cand aceasta este considerata provocatoare si insultatoare".

"I-am conferit reclamantului (Adriean Videanu - n. red.) aceste atribute, cu intelesul de "nevrednic" si "neputincios" pentru "nemernic", si de "viclean" si "siret" pentru "hot", astfel cum sunt definite si de Dictionarul Explicativ Roman al Limbii Romane", si-a justificat Vanghelie afirmatiile facute, adaugand ca si atributul de "magar" l-a utilizat tot in conformitate cu DEX-ul, in sensul de "obraznic".

Citeste si:
Reacția lui Stelian Ion după decizia CCR: ”Florin Cîțu este un pericol real pentru democrație; E nevoie de o reformă a CCR”
Reacția lui Stelian Ion după decizia CCR: ”Florin Cîțu este un pericol real pentru democrație; E nevoie de o reformă a CCR”
Fostul ministru al Justiției Stelian Ion a reacționat marți, 28 septembrie, după ce CCR a dat dreptate Guvernului în conflictul cu Parlamentul privind moțiunea de cenzură, precizând însă...
PNL, amendă maximă după congresul cu 5.000 de participanți. Poliția a cerut filmările pentru a-i sancționa pe cei fără mască. Klaus Iohannis, posibil vizat
PNL, amendă maximă după congresul cu 5.000 de participanți. Poliția a cerut filmările pentru a-i sancționa pe cei fără mască. Klaus Iohannis, posibil vizat
PNL a fost amendat marți, 28 septembrie, de către Poliția Capitalei, cu suma maximă, adică 10.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID de la congresul partidului de sâmbătă....
Sursa: Ziare.com