Cadou de Craciun pentru Vanghelie de la judecatori

Miercuri, 16 Decembrie 2015, ora 16:44
3278 citiri
Cadou de Craciun pentru Vanghelie de la judecatori
Foto: Arhiva Ziare.com

Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au admis miercuri o cerere a primarului suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, de inlocuire a arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar, in dosarul in care acesta a fost trimis in judecata pentru luare de mita, abuz in serviciu si spalare de bani.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, Vanghelie are mai multe obligatii: sa nu depaseasca limita teritoriala a judetului Ilfov si a municipiului Bucuresti, decat cu incuviintarea instantei; sa nu se apropie de ceilalti inculpati, de martori, experti si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect, pe nicio cale; sa nu exercite profesia, meseria sau sa nu desfasoare activitatea in exercitarea careia a savarsit faptele; sa comunice periodic informatii relevante despre mijloacele sale de existenta; sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.

Decizia este definitiva.

Vanghelie, denuntat la DNA de varul sau: PSD facea plati "la negru" din mita primita de primarul suspendat

Initial, Vanghelie a fost arestat preventiv in luna martie, dupa care a fost eliberat pe 10 iulie si plasat in arest la domiciliu.

El a fost trimis in judecata de DNA pentru savarsirea a noua infractiuni de luare de mita si abuz in serviciu si sapte infractiuni de spalare de bani.

Vanghelie a cumparat magazinul Bucuresti cu 3,2 milioane de lei pusi intr-un diplomat

In acelasi dosar, au fost trimisi in judecata Mircea-Sorin Niculae (varul lui Vanghelie), Sorin Stefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, si omul de afaceri Marin Dumitru, toti sub control judiciar.

Potrivit DNA, in perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, in calitate de primar al Sectorului 5 din Bucuresti, ajutat de Mircea-Sorin Niculae si partial de Laura Ciocan, a solicitat si primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite in cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentand un "comision" de 20% din incasari).

Aceste foloase au fost pretinse si primite de Vanghelie pentru atribuirea de catre Primaria sectorului 5 si serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achizitii publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar si pentru a dispune efectuarea platii lucrarilor aferente acestor contracte (valoarea totala este de aproximativ 738.019.000 de lei).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Vanghelie control judiciar, #Vanghelie DNA arest domiciliu , #arestat
Comentarii
Poza schmit
schmit
rank 5
Si ce cadou a primit Judecatori de la "dr"eVanghelie ??