DNA explica de ce au aparut numele lui Klaus Iohannis si Rares Bogdan in referatul de arestare a lui Vanghelie

Sambata, 14 Martie 2015, ora 14:25
7790 citiri
DNA explica de ce au aparut numele lui Klaus Iohannis si Rares Bogdan in referatul de arestare a lui Vanghelie

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) precizeaza ca redarea, in cuprinsul referatului, a unor afirmatii ce ii apartin lui Marian Vanghelie, care cuprind elemente esentiale pentru solutionarea propunerii de arestare, este impusa de dispozitiile legale.

Precizarea DNA vine dupa ce, in spatiul public, au aparut mai multe stenograme in care Marian Vanghelie sustine ca poate interveni pe langa presedintele Klaus Iohannis, prin intermediul realizatorului TV Rares Bogdan.

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Dupa aparitia in presa a interceptarilor DNA, Rares Bogdan a spus ca este un abuz infiorator al procurorului de caz si ca nu are nicio legatura de niciun fel cu Vanghelie, fiind in relatii cu acesta ca si cu multi alti politicieni.

El solicita sa fie audiat la DNA de catre procurorul de caz, pentru a-l privi in ochi, si precizeaza ca vrea sa dea in judecata atat pe acest procuror, cat si pe DNA, pentru defaimare.

Vanghelie se lauda ca intervine la Iohannis prin Rares Bogdan: Incerc sa opresc c***tul asta! - stenograme

"In cursul urmaririi penale, organul de cercetare strange si administreaza "orice element de fapt care serveste la constatarea existentei sau inexistentei unei infractiuni, la identificarea persoanei care a savarsit-o si la cunoasterea imprejurarilor necesare pentru justa solutionare a cauzei si care contribuie la aflarea adevarului in procesul penal", conform articolului 97 din Codul de Procedura Penala", arata DNA, intr-un comunicat de presa.

DNA noteaza ca, potrivit legii, procurorul trebuie sa indice si sa motiveze in cuprinsul referatului prin care propune o masura preventiva cazul prevazut de lege care impune arestarea preventiva a inculpatului.

"Incercarea de a determina o persoana sa dea declaratii nereale organelor judiciare, promitandu-i ca va interveni pentru inchiderea dosarului si indicand persoanele la care urma sa se faca interventia pentru a face afirmatiile credibile reprezinta un caz de arestare potrivit art. 223 alin. 1 lit. b Codul de Procedura Penala. In acest context, prezentarea in cuprinsul referatului a unor afirmatii ale inculpatului, care cuprind elemente esentiale pentru solutionarea propunerii de arestare, este impusa de dispozitiile legale mentionate", se subliniaza in comunicatul de presa.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, sambata, arestarea preventiva a primarului Marian Vanghelie si a varului sau, Mircea-Sorin Niculae, asociat si administrator al mai multor societati comerciale.

Pentru ceilalti trei inculpati din dosar, respectiv soferul lui Vanghelie, Adrian Murgoci, directoarea Economat Sector 5, Laura Ciocan, si sotul acesteia, Sorin Ciocan, s-a dispus cercetarea sub control judiciar.

Masurile preventive luate in cazul primarului Marian Vanghelie si a celorlalti patru inculpati nu sunt definitive si pot fi contestate tot la instanta suprema.

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, este acuzat de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani, in timp ce Mircea Niculae este acuzat de complicitate la luare de mita si de spalare de bani, iar Adrian Murgoci, Laura si Sorin Ciocan sunt acuzati de favorizarea faptuitorului si marturie mincinoasa.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Marian Vanghelie Rares Bogdan, #Marian Vanghelie Klaus Iohannis, #referat DNA Marian Vanghelie , #arestat