Marian Vanghelie ramane in arest (Video)

Vineri, 27 Martie 2015, ora 09:50
2108 citiri
Marian Vanghelie ramane in arest (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, vineri, sa mentina masura de arest preventiv in cazul primarului Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie.

Decizia este executorie si definitiva, astfel ca edilul va ramane privat de libertate pana ce vor trece cele 30 de zile de arest preventiv, informeaza B1 TV.

Cu toate acestea, in functie de evolutia dosarului, este posibil ca avocatii lui Vanghelie sa ceara inlocuirea acestei masuri cu una mai blanda, cum ar fi arestul la domiciliu.

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Marian Vanghelie se afla in arest preventiv din data de 14 martie. El este acuzat de procurori de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani.

Primarul Sectorului 5 este acuzat ca a luat mita 90 de milioane de euro pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru in atribuirea unor contracte de lucrari publice.

De ce a fost arestat Vanghelie - Bani din spaga folositi pentru Elena Basescu, Geoana si Vanghelioane (Video)

Potrivit procurorilor DNA, Vanghelie a perceput un "comision" de aproximativ 20% din valoarea contractelor incheiate intre Primaria Sectorului 5.

Mita, in campania Elenei Basescu sau a lui Mircea Diaconu

Omul de afaceri Marin Dumitru le-a declarat procurorilor ca Marian Vanghelie i-a cerut, in anul 2014, sa stranga semnaturi pentru candidatura Elenei Basescu la alegerile europarlamentare.

"Cu referire la alta suma platita cash, Dumitru Marin a relatat ca in anul 2012, cand fiul inculpatului si-a serbat majoratul, i-a dat aproximativ 95.000 euro cash, iar in primavara anului 2014 inculpatul i-a cerut sa stranga 10.000 de semnaturi pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Basescu, banii necesari acestei activitati fiind scazuti din comisionul ce-i era cerut, (...) suma platita pentru cele 9.000 semnaturi stranse fiind de cate 15 lei/semnatura", se arata in documentele DNA.

Avocat: Vanghelie a strans semnaturi pentru Mircea Diaconu, nu pentru Elena Basescu

In schimb, atat avocatii lui Vanghelie, cat si iubita lui, Oana Niculescu Mizil, sustin ca acesta a strans semnaturi pentru candidatura independenta a lui Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare din 2014.

A platit Vanghelie pentru semnaturile lui Diaconu? Reactia europarlamentarului

Despre acest lucru Diaconu a spus ca oamenii au venit "natural" spre el, mergand la rude, prieteni si vecini cu formulare, iar la punctele de strangere de semnaturi s-au format cozi.

A.S.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Marian Vanghelie arest preventiv , #arestat