Sechestru pe averea lui Vanghelie si a Oanei Niculescu Mizil

Joi, 09 Aprilie 2015, ora 17:22
4919 citiri
Sechestru pe averea lui Vanghelie si a Oanei Niculescu Mizil
Foto: Hepta.ro

Anchetatorii au pus sechestru pe averea primarului suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie. Potrivit avocatului acestuia, ar fi vorba despre doua apartamente si un autoturism.

Totodata, avocatul Oanei Niculescu Mizil a declarat ca aceeasi masura a fost luata si in cazul ei, avand in vedere ca exista "suspiciuni cu privire la un presupus prejudiciu".

"Nu sunt conturi. Despre ce vorbim? Bunuri si o masina pe care domnul Vanghelie a vandut-o acum cinci ani fratelui sau. Nu stiu de unde e informatia cu 90 de milioane. Nu stiu de unde e suma de 90 de milioane de euro, nu e real. Cand vom avea informatii, va promit ca vi le dau. Sunt doua apartamente ale domnului Vanghelie. O sa luam o decizie in 3 zile cu privire la contestatie. Doamna Mizil nu are niciun bun pe numele dansei, a fost doar o formalitate, i s-a adus la cunostinta. Nu se dau declaratii in faza asta", a declarat avocatul Cristian Ene.

De asemenea, a fost instituit sechestru si pe proprietatile Oanei Niculescu Mizil, a declarat avocatul Cristian Ene.

Marian Vanghelie si Oana Mizil, audiati la DNA

Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost audiat joi la DNA.

De asemenea, iubita acestuia, Oana Niculescu Mizil, a dat explicatii in fata procurorilor.

Vanghelie petrece Pastele dupa gratii: Arestul preventiv, prelungit cu inca 30 de zile

Marian Vanghelie se afla in arest preventiv din data de 14 martie. El este acuzat de procurori de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani. Desi a contestat masura, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins contestatia.

Fostul primar al Sectorului 5, suspendat din aceasta functie la 28 martie, este acuzat ca a luat mita 90 de milioane de euro pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru in atribuirea unor contracte de lucrari publice.

Potrivit procurorilor DNA, Vanghelie a perceput un "comision" de aproximativ 20% din valoarea contractelor incheiate intre Primaria Sectorului 5.

Procurorii DNA au dispus inceperea urmaririi penale in cazul deputatului Oana Niculescu Mizil. Dupa anuntul procurorilor, Mizil a demisionat din Parlament.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#sechestru avere Vanghelie, #sechestru avere Mizil , #arestat