Vanghelie ar fi luat spaga in pungi de plastic si s-ar fi intalnit cu intermediarii in piata (Video)

Joi, 16 Aprilie 2015, ora 12:46
4033 citiri
Vanghelie ar fi luat spaga in pungi de plastic si s-ar fi intalnit cu intermediarii in piata (Video)
Foto: Ziare.com (Arhiva)

Marian Vanghelie, arestat preventiv pentru luare de mita, primea spaga in pungi de plastic si se intalnea cu intermediarii in piata, se arata in motivarea instantei, in care judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) explica de ce au stabilit, pe 8 aprilie, ca primarul suspendat al Sectorului 5 sa ramana dupa gratii.

Astfel, se pare ca Marian Vanghelie lua mita, in valoare totala de 90 de milioane de euro, in pungi de plastic si se intalnea cu intermediarii care ii aduceau banii in Piata 13 Septembrie din Sectorul 5, transmite Digi 24.

De asemenea, din documentul citat reiese ca Vanghelie cerea mita pentru a atribui preferential contracte de tot felul, de la reabilitari de scoli pana la investitii in zone verzi sau canalizare. In plus, contractele erau supraeveluate chiar si cu peste 100%.

Marian Vanghelie si Oana Mizil, audiati la DNA

Totodata, procurorii DNA au depus mai multe cereri in strainatate, pentru a afla daca edilul suspendat detine conturi in afara Romaniei, cu toate ca acesta a negat ca ar avea bani in alte tari.

Marian Vanghelie se afla in arest preventiv din data de 14 martie. El este acuzat de procurori de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani. Desi a contestat masura, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, pe 8 aprilie, solicitarea edilului suspendat.

Vanghelie petrece Pastele dupa gratii: Arestul preventiv, prelungit cu inca 30 de zile

Vanghelie este acuzat ca a luat mita 90 de milioane de euro pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru in atribuirea unor contracte de lucrari publice.

Potrivit procurorilor DNA, Vanghelie a perceput un "comision" de aproximativ 20% din valoarea contractelor incheiate intre Primaria Sectorului 5 si mai multe societati.

#Marian Vanghelie mita, #Marian Vanghelie mita pungi plastic, #Marian Vanghelie pungi mita, #Marian Vanghelie piata mita , #arestat
Comentarii